Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ι. Σαχινίδης: Η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ της ασύδοτης δράσης των τραπεζών – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης στη συζήτηση για την κύρωση συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κατήγγειλε την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ της ασύδοτης δράσης του συγκεκριμένου οργανισμού.

Τόνισε πως κανένας εκπρόσωπος του Σύριζα δεν ανέφερε τους σκοπούς και τους επενδυτικούς στόχους της τράπεζας, αποκαλύπτοντας ότι από την ίδρυσή του ο συγκεκριμένος οργανισμός δραστηριοποιείται σε αποκλειστικά οικονομικά κατεστραμμένες χώρες.

Χαρακτήρισε ύποπτη την εκκίνηση της δραστηριότητας στην χώρα μας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργία της Ε.Τ.Α.Α. που διασφαλίζει ισχυρά προνόμια και ειδικούς όρους προστασίας για τα συμφέροντα της και επισήμανε τους κινδύνους που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο στο οποίο θα υπάγεται η τράπεζα.

Με την κύρωση της συμφωνίας που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να κάνει κανένα έλεγχο ούτε στην αλληλογραφία, ούτε στην διαχείριση ενώ η τράπεζα αποκτά ασυλία και από τις δικαστικές αρχές.

Κλείνοντας ζήτησε από τον υπουργό να αποσύρει την συμφωνία, η οποία καταστρατηγεί θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιποι Έλληνες απέναντι σε αυτή την τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/i.-sachinidhs-h-kubernhsh-nomothetei-uper-ths-asudoths-drashs-twn-trapezwn#ixzz3pz1IRVDa

Exit mobile version