Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Οι χειρότερες συνέπειες του Μνημονίου είναι μπροστά μας

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Οι χειρότερες συνέπειες του Μνημονίου είναι μπροστά μας

Αυτό υποστηρίζει η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015) και μάλιστα διαπιστώνει ότι εξαντλείται πλέον η φοροδοτική ικανότητα των συνεπών πολιτών! Είναι δε ενδεικτικό ότι οι συντάκτες της έκθεσης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών και ενδεχομένως νέοι φόροι μπορεί να ενισχύσουν τη φοροδιαφυγή».

Με άλλα λόγια, να έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά η κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά το τρίτο Μνημόνιο, χαρακτηρίζεται ακόμη περισσότερο εμπροσθοβαρές (σε σχέση με τα δύο προηγούμενα), αφού ως προς τις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων (περίπου 233), θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2016. Ειδικότερα, οι 127 ενέργειες ή αλλιώς το 56% του Μνημονίου θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή έως το τέλος του 2015, ενώ συνολικά το 80% πρέπει να εφαρμοστεί μέσα στους πρώτους 10 μήνες από την έναρξή του (έως τον Ιούνιο του 2016).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συντάκτες χτυπούν το καμπανάκι στον Αλέξη Τσίπρα, αφού δεν αποκλείουν τον κίνδυνο «η χώρα να διολισθήσει σε βαθύτερη ύφεση ή και σε μια μακροχρόνια στασιμότητα». Και τούτο διότι, όπως σχολιάζουν, η «έστω μετρίως θετική πορεία που καταγράφηκε το 2014 και τα πρώτα δύο τρίμηνα του 2015 έχει αναστραφεί». Η έκθεση, βεβαίως, επαινεί την κυβέρνηση για την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, μια και «παρά τις πολιτικές δυσκολίες, ήταν και παραμένει προτιμότερη από την παράταση της εκκρεμότητας ή από μια ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία», δίνοντας άλλοθι στην παράδοση της Χώρας για τρίτη φορά στις αδηφάγες μνημονιακές ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.

Στις ακόμη πιο δύσκολες ημέρες που θα έλθουν το Λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα συνεχίσει να μάχεται για την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/grafeio-propologismou-boulhs-oi-cheiroteres-sunepeies-tou-mnhmoniou-einai-m#ixzz3q4LNRJwu

Exit mobile version