Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στον εισαγγελέα ο Ψυχάρης για «θαλασσοδάνεια»: Εκατομμύρια ευρώ από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού χωρίς καμμία εγγύηση!

Στον εισαγγελέα ο Ψυχάρης για «θαλασσοδάνεια»: Εκατομμύρια ευρώ από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού χωρίς καμμία εγγύηση!

Η εμπειρία του παρελθόντος μας έχει διδάξει να είμαστε επιφυλακτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις, ως προς την εξέλιξή τους. Όπως και να έχει, όμως, είναι σημαντικό το ότι με την ιδιότητα του «υπόπτου» για το αδίκημα, σε βαθμό κακουργήματος, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία θα βρεθεί εντός του Νοεμβρίου ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης σχετικά με τις δανειοδοτήσεις, ύψους 200.000.000 ευρώ, που φέρεται ότι έλαβε ο όμιλος από τρία πιστωτικά ιδρύματα!

Ο Ψυχάρης καλείται να δώσει εξηγήσεις, καθώς φέρεται ότι είχε λάβει δανειοδοτήσεις από την Εθνική Τράπεζα, την Alpha και την Πειραιώς χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΟΛ είναι ο πλέον υπερδανεισμένος μιντιακός όμιλος. Εκτός από τον Ψυχάρη, ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα πρόκειται να βρεθούν και τα μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων, τα οποία ενέκριναν τις χορηγήσεις των επίμαχων δανείων, χωρίς να δοθούν από τον ΔΟΛ οι απαραίτητες εγγυήσεις, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως «ύποπτοι» τέλεσης του αδικήματος της απιστίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις επίμαχες δανειοδοτήσεις έχει συνταχθεί πόρισμα-φωτιά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις, καθώς τη στιγμή που, όπως δείχνουν τα πορίσματα της εισαγγελικής έρευνας ο Ψυχάρης φέρεται ότι είχε «προνομιακή» μεταχείριση από τα πιστωτικά ιδρύματα ο ΔΟΛ, ειδικά τους τελευταίους μήνες, καθυστερεί σημαντικά την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζομένους, ενώ έχει προχωρήσει σε δραματικές περικοπές αποδοχών και προσωπικού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μπήκε λουκέτο στην εφημερίδα της βόρειας Ελλάδας «Αγγελιοφόρος» και έμειναν στον δρόμο 108 εργαζόμενοι, χωρίς να τους καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα οκτώ μηνών και τις αποζημιώσεις τους. Στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας συμμετέχουν οι εταιρείες ΔΟΛ, Πήγασος (οικογένεια Μπόμπολα) και Δελφίνι (οικογένεια Μπακατσέλου), ενώ οι οφειλές ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ.

Ο ΔΟΛ αποτελεί ένα από εκείνα τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία παρήγαγαν και διένειμαν τόνους λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όχι μόνο κατά την επίσημη έναρξη της κυβερνητικής σκευωρίας Σαμαρά εναντίον μας αλλά και πολύ νωρίτερα. Τώρα, το αφεντικό του ΔΟΛ καλείται να δώσει εξηγήσεις, όχι βεβαίως για άρθρα και ομιλίες, αλλά για θέματα οικονομικών ατασθαλιών. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ελέγχθηκε από τον ΣΔΟΕ και βγήκε πεντακάθαρη, ενώ το ίδιο συνέβη και με την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων. Στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αυτό που ποινικοποιείται είναι ξεκάθαρα οι Ιδέες και το γεγονός ότι αποτελεί τον ενοχλητικό «παρείσακτο», καθώς και τον απόλυτο κίνδυνο για την συνομοταξία του «συνταγματικού τόξου», είτε αυτοί είναι τα συστημικά κόμματα είτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Στην περίπτωση του ΔΟΛ καλείται να δώσει πειστικές εξηγήσεις για θέματα καθαρά οικονομικών ατασθαλιών. Αυτή η ποιοτική διαφορά είναι που διαχωρίζει πλήρως τις δυο πλευρές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ston-eisaggelea-o-psucharhs-gia-thalassodaneia-ekatommuria-eurw-apo-ton-idr#ixzz3q5FTSbNK

Exit mobile version