Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: Υπό τον έλεγχο των διεθνών τοκογλύφων οι τράπεζες!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: Υπό τον έλεγχο των διεθνών τοκογλύφων οι τράπεζες!

Οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το οποίο ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ (συγκεκριμένα 14,4 δισ. ευρώ όπως έδειξε η έκθεση της ΕΚΤ), προκειμένου η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων να παραδώσει στους ξένους πατρόνες της τις τράπεζες χωρίς προβλήματα. Τα παραπάνω δεν είναι προϊόν άκρατης συνωμοσιολογίας, αλλά η ζοφερή αλήθεια, όπως αποτυπώθηκε στην παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Τσακαλώτος επιχειρηματολογώντας περί των διατάξεων του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε: «στις διαπραγματεύσεις χάσαμε μάχες για την διοίκηση των τραπεζών… Δεν μας πιστεύουν οι ξένοι γιατί θεωρούν υπάρχει πολιτική παρέμβαση όπως στο παρελθόν».

Φυσικά, η «πολιτική παρέμβαση» για την οποία κάνει λόγο ο Τσακαλώτος και αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, τον λόγο για τον οποίο οι ξένοι παίρνουν τα ηνία της διοίκησης του ΤΧΣ και συνεπαγωγικά των τραπεζών, είναι τα «θαλασσοδάνεια» που δίνονταν επί δεκαετίες στα κόμματα και στην οικονομική ελίτ – κλεπτοκρατία της χώρας. Μόνο και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «τρύπα» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του, ενώ ο Ψυχάρης του ΔΟΛ ελέγχεται για «θαλασσοδάνεια» ύψους 200 εκ. ευρώ, μπορούμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς έχει γίνει.

Αυτό, βεβαίως, αποτελεί απλώς ένα προεόρτιο για τα όσα θα συμβούν στο εγγύς μέλλον, με τις τράπεζες να διεκδικούν επιθετικά τις κατοικίες των Ελλήνων, όπως έχει συμβεί σε πολλές χώρες τις Ευρώπης, με εξώσεις ακόμα και με την παρέμβαση πάνοπλων αστυνομικών. Όσον αφορά τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και της κλεπτοκρατίας δεν πρόκειται να επιδειχθεί, φυσικά, η ίδια σπουδή, αφού ήδη στο παρελθόν οι δανειστές έχουν προβεί σε εξυπηρετήσεις προς τα κόμματα, μεταφέροντας τα δάνειά τους στην ΑΤΕ λίγο πριν κλείσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-tsakalwtou-upo-ton-elegcho-twn-diethnwn-tokoglufwn-oi-trapezes#ixzz3qDuQwhlf

Exit mobile version