Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών το απόγευμα της Τετάρτης ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της συναγωνίστριας Ουρανίας Μιχαλολιάκου με θέμα: Το ηρωικό έπος του 1940.
Η συναγωνίστρια Μιχαλολιάκου έκανε ιδιαίτερη ιστορική αναφορά στο Εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, και στον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά που ήταν αυτός που είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς και προετοίμασε και εξόπλισε την Χώρα για τον πόλεμο που απλώνονταν στην Ευρώπη. Η συναγωνίστρια Μιχαλολιάκου τόνισε τον ηρωισμό των Ελληνικού Στρατού και λαού που, υπό την ηγεσία του Ιωάννη Μεταξά, έγραψαν με λαμπρά γράμματα στο πάνθεον της ιστορίας τος Έπος του 1940.
Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία εκδήλωση για τo ΟΧΙ των Εθνικιστών στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας υπό την δυναμική παρουσία της Τ.Ο. Ξάνθης. Πρώτος τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Νίκος Καψαλίδης όπου έκανε μια εκτεταμένη ιστορική αναφορά στο βράδυ της 28ης Οκτωβρίου και στα γεγονότα μεταξύ του Μεταξά και του Ιταλού πρέσβη. Κατόπιν ακολούθησε ιστορική αναφορά για τις ένδοξες ημέρες όπου γράφτηκε το έπος του 40′, δίνοντας έμφαση στις νίκες του Ελληνικού στρατού που πολέμησε έναν εχθρό κατά πολύ ανώτερο αλλά κατάφερε όχι μόνο να επικρατήσει αλλά και να αποσπάσει εδάφη από τον άξονα.
Δεύτερος τον λόγο πήρε ο γραμματέα της Τ.Ο. Ξάνθης, συναγωνιστής Χρήστος Καπαγερίδης, που με τον πύρινο λόγο του κατακεραύνωσε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας αλλά και σύγκρινε τον πολιτικό που πρωταγωνίστησε στο ΟΧΙ, τον εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά, με τους τους πολιτικούς του σήμερα. Την ομιλία του την έκλεισε με ανάγνωσή του διαγγέλματος του Μεταξά προς το Ελληνικό λαό καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την ποιότητα όσο και το θάρρος του ηγέτη Μεταξά.
Τελευταίος τον λόγο πήρε ο γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας, συναγωνιστής Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος έκανε μια αντιπαράθεση του τότε και του σήμερα, σύγκρινε τους Έλληνες που έγραψαν το έπος του 40′ με τους Έλληνες του σήμερα που ψήφισαν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση. Τόνισε ότι σήμερα ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχεί ο εθνομηδενισμός, η απαξίωση της έννοιας της πατρίδας, η θεοποίηση της παγκοσμιοποίησης και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, η πρόσκληση μαζικής εισβολής μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων οικονομικών μεταναστών και η συναρτώμενη έκρηξη της εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με τη φτώχεια και την ανεργία του μνημονίου.
Αν όμως γυρίσουμε 75 χρόνια πίσω θα δούμε μια διαφορετική Έλλαδα, τότε που ο Μεταξάς είχε δημιουργήσει το Νέο Κράτος ή το Εθνικό Κράτος. Ένα κράτος που δεν είχε καμία σχέση με το κοινοβουλευτικό παρελθόν που στηριζόταν κάθε φορά από μια μερίδα μόνο πολιτών, μέσω ενός ή περισσότερων κομμάτων, ως αποτέλεσμα συμβιβασμών και παραχωρήσεων, με αποτέλεσμα να χάνει τον «ηθικό χαρακτήρα» του. Αντίθετα, το Εθνικό Κράτος είναι κράτος ‘’συνολικό’’, ανήκει σε ολόκληρο το έθνος και γι’ αυτό το λόγο έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει για την πρόοδο και εξέλιξη της χώρας. Άλλη μία συνάντηση μας, έκλεισε με άπαντες σε στάση προσοχής στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος. Πορευόμαστε στο μέλλον με τον αγώνα μας για τα ιδανικά αυτού του τόπο και για την αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα, μέχρι την τελική Νίκη, μέχρι να ανατείλει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.
Κατάθεση στεφάνου από την Συναγωνίστρια και βουλευτή Χαλκιδικής Σωτηρία Βλάχου στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου Μουδανιών για την 28η Οκτωβρίου του 1940.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn323#ixzz3qJt3Go1o