Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μαζί με τα Μνημόνια περνάνε και διατάξεις – ρουσφέτι για τους υπουργούς της αριστεράς του χαβιαριού

Μαζί με τα Μνημόνια περνάνε και διατάξεις - ρουσφέτι για τους υπουργούς της αριστεράς του χαβιαριού

Μείζον πολιτικό θέμα αλλά και σοβαρό ηθικό ζήτημα προκύπτουν από την… καλοκαιρινή σπουδή δύο πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. να νομοθετήσουν για τον εαυτό τους τη χορήγηση (και μάλιστα αναδρομικά) εξόδων διαμονής κατά τη διάρκεια άσκησης των υπουργικών καθηκόντων τους.

Μια ημέρα πριν από την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, λίγα 24ωρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών, με μια μικρή παράγραφο που «παρεισέφρησε» στο πολυνομοσχέδιο 4336/2015, το οποίο με τη σειρά του επικύρωσε την επώδυνη συμφωνία του Μνημονίου 3, αποφασίστηκε η «χορήγηση δαπανών διαμονής» και για τα μέλη της κυβέρνησης (υπουργούς κ.α.) που δεν είναι βουλευτές.

Και αναδρομικά!  

Πρόκειται για το άρθρο 25 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αποφασίζει την καταβολή αποζημίωσης για τη διαμονή των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και λοιπών μελών της κυβέρνησης που δεν δηλώνουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Αθήνα. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2015, αφορά δύο πολιτικά στελέχη: Τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τα θέματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Τον Αύγουστο του 2015 οι δύο εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί δήλωναν μόνιμο τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη. Βάσει νόμου, όμως, δεν δικαιούνταν κρατική κάλυψη των εξόδων για τη διαμονή τους στην πρωτεύουσα. Αρκούνταν στη βουλευτική αποζημίωση που χορηγείται και στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Ή μάλλον δεν… αρκούνταν, καθώς με το πολυνομοσχέδιο της 14ης Αυγούστου, τη στιγμή που δινόταν η «μάχη» για να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δόση και να μη χρεοκοπήσει η χώρα, φρόντισαν να λάβουν το bonus των 1.000 – 1.200 ευρώ τον μήνα, το οποίο έως τότε αφορούσε τους βουλευτές της περιφέρειας που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αττική! Και λέμε φρόντισαν, καθώς το πολυνομοσχέδιο φέρει την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών, με τον Δημήτρη Μάρδα να είναι εκείνη την περίοδο αναπληρωτής υπουργός του ΥΠΟΙΚ και υπεύθυνος για τα έξοδα του κράτους στο Γενικό Λογιστήριο. Ο κ. Μάρδας ενήργησε λοιπόν στα πρότυπα του δόγματος «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», περνώντας τη συγκεκριμένη διάταξη για τον εαυτό του και τον συνάδελφό του κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος, πάντως, σήμερα φωτογραφίζεται από αρκετά στελέχη της κυβέρνησης ως ο εμπνευστής του συγκεκριμένου άρθρου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση που αποκαλύπτεται από τη «Δημοκρατία» εγείρει πολλά ερωτήματα και για τον χρόνο που έλαβε χώρα. Στις 14 Αυγούστου 2015, στη Ελλάδα των capital controls και της οικονομικής ύφεσης που έχει φτάσει στο ζενίθ, στην Ελλάδα των άδειων κρατικών ταμείων, έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο των 108 σελίδων, που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την επικύρωση του νέου επώδυνου Μνημονίου. Σε μια παράγραφο εννιά σειρών νομοθετούνται οι δαπάνες για τη διαμονή των κ. Μάρδα και Παρασκευόπουλου στην πρωτεύουσα και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου 2015. Νόμιμο μεν, ηθικό δε;

Πηγή: Εφημερίδα “Δημοκρατία”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mazi-me-ta-mnhmonia-pernane-kai-diatajeis-rousfeti-gia-tous-upourgous-ths-a#ixzz3qSYX9jyL

Exit mobile version