Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παμποντιακή Ομοσπονδία κατά εθνομηδενιστή Φίλη: “Να αποπεμφθεί ο αρνητής της Ιστορίας”

Παμποντιακή Ομοσπονδία κατά εθνομηδενιστή Φίλη: “Να αποπεμφθεί ο αρνητής της Ιστορίας”

Την σφοδρή αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος συνάντησε η νέα πρόκληση – άρνηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τον “Πάγκαλο” του Σύριζα, Νίκο Φίλη. Σας παραθέτουμε αποσπάσματα των δηλώσεων του προέδρου της της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία δηλώνει ότι πρόκειται και αυτήν, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, να καταθέσει μήνυση εναντίον του ανεκδιήγητου υπουργού. 

Με ένα επίχρισμα επιστημονικότητας, ουσιαστικά ο κ. Φίλης καμουφλάρει την άρνηση της Γενοκτονίας. Με προσχηματικό τρόπο προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον λόγο που το κάνει. Μάς λέει ότι μιλάει με ιστορικούς και διεθνολόγους και ότι ξέρει πλέον ποια η διαφορά της εθνοκάθαρσης από την Γενοκτονία. Εγώ δεν ξέρω προσωπικά κανέναν ιστορικό που να συμμερίζεται τη γνώμη του. Εκτός και εάν κάνει παρέα με την κα Ρεπούση

Στις 5/1/1947 οι New York Times χαρακτηρίζουν ως ‘Genocide Under the Law of Nations’ τις βιαιότητες κατά των Ελλήνων του Πόντου υπό το πρίσμα του Διεθνούς Δικαίου. Και εμμένουν ότι μπορεί να υπάρξει ποινική δίωξη για αυτές τις πράξεις. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι όταν έχουμε τις επίσημες θέσεις του ΟΗΕ, της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών κατά της Γενοκτονίας, τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και δεκάδες φορείς με συστηματική ιστορική και πολιτική τοποθέτηση απέναντι σε αυτές τις πράξεις, τότε ποιος είναι κ. Φίλης ώστε να μπορεί να διαφοροποιεί τη θέση του; Και ειλικρινά, με ποια ιδιότητα;”.

“Δεν μάς αφήνει περιθώριο να υπαναχωρήσουμε από τη θέση μας. Ο κ. Φίλης είναι ένας αρνητής της Γενοκτονίας. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται δημοσίως στην υποβάθμιση του θέματος. Αντιδράσαμε ήδη την πρώτη φορά που έγραψε σχετικό κείμενό στην εφημερίδα Αυγή, στείλαμε επιστολή στον ίδιο και τον πρωθυπουργό ενάντια στην απόφασή του να αφαιρέσει από την εξεταστέα ύλη των σχολικών εγχειριδίων της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου το μοναδικό κεφάλαιο που αφορούσε στον Παρευξείνιο Ελληνισμό του 19ου και 20ου αιώνα και στο οποίο υπήρχε σαφής χρήση του όρου Γενοκτονία, ενώ δεν αποκλείεται να στραφούμε και ποινικά εναντίον του μετά και τη στάση απέναντι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pampontiakh-omospondia-kai-istorikoi-kata-filh-einai-arnhths-ths-istorias#ixzz3qTExQHPW

Exit mobile version