Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Η αριστερά παραμένει πιστή στον υπερατλαντικό της αφέντη

YouTube Poster

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο αναφορικά με τις νέες μνημονιακές απαιτήσεις των δανειστών, τα “προαπαιτούμενα”.

Η Συναγωνίστρια τόνισε αρχικά ότι η δήθεν αντιπαράθεση Σύριζα και Νέας Δημοκρατίας για τα εθνικά θέματα περιγράφονται άριστα με την λαϊκή ρήση: “Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα“, καθώς η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που νομιμοποίησε το εγκληματικό και προδοτικό ΚΚΕ και ίδρυσε πριν 2 χρόνια το μουσείο Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη!

Εν συνεχεία είπε: Συνεχίζουμε σήμερα τη συζήτηση για αυτό το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα νέα προαπαιτούμενα, δηλαδή νέες επιβαρύνσεις προς τον ελληνικό λαό. Πλέον μόνο έτσι μπορούν να ερμηνευτούν τα μέτρα που επιτάσσουν οι ‘’Θεσμοί’’. Στο άρθρο 11 αναφέρεστε σε ‘’εγκατάσταση θερμιδομετρητών σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που έχουν κεντρική θέρμανση’’ και σε ‘’χρήση ατομικών μετρητών’’. Οι δε δαπάνες για την εγκατάσταση ‘’μπορούν να θεωρηθούν επιλέξιμες στο πλαίσιο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ή άλλων μέτρων πολιτικής, δηλαδή να επιδοτηθούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων’’. Κύριοι, μπορείτε να μας πείτε τι στόχο έχει αυτή η υποχρέωση και βεβαίως τι κόστος έχει η εγκατάσταση; Και στις πολυκατοικίες που έχουν αποφασίσει να μην ανάβουν θέρμανση, γιατί να πληρώσουν μια τέτοια εγκατάσταση;

Σε αυτές που ακόμα μπορούν να πληρώσουν για θέρμανση, η ρύθμιση αυτή θα συνεπάγεται και πληρωμή κοινοχρήστων βάσει του μετρητή αυτού; Όλα αυτά τα ‘’έξυπνα’’ συστήματα, πώς θα ωφελήσουν τον καταναλωτή; Θα ισχύσει και στην Ελλάδα ό,τι ισχύει και σε άλλες χώρες; Δηλαδή, θα έχουν υψηλότερες χρεώσεις οι καταναλωτές που θα χρησιμοποιούν ρεύμα στις ώρες αιχμής; Το λέω αυτό γιατί οι εν λόγω ψηφιακοί μετρητές θα μπορούν να μετρούν 3-4 διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες κατανάλωσης.Ποσοτικά, πώς ορίζεται η έννοια ‘’ανταγωνιστική τιμή’’; Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο σκοπός της εγκατάστασης δεν είναι κάτι το μεμπτό, όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο η ορθή τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών παροχής ενέργειας αλλά η δυνατότητα αποπληρωμής σε περίπτωση που υπάρχουν καθυστερημένες οφειλές λόγω ανεργίας ή απώλειας εισοδήματος.

Η αναγκαιότητα εγκατάστασης αυτόματων συστημάτων απαιτεί κάποια έξοδα. Ακόμα και για τις πιο μικρές εγκαταστάσεις απαιτούνται χρήματα. Δύσκολο πράγμα αυτό όμως σε μια περίοδο λιτότητας. Υποτίθεται ότι προσπαθείτε να λανσάρετε ένα σύστημα διαχείρισης της ενέργειας που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Όμως τα πολλά ‘’θα’’ και υποθετικά σενάρια, έχουν κουράσει τον Ελληνικό λαό που δεν βλέπει να ωφελείται από πουθενά. Αυτό που καταλαβαίνει ο Έλληνας πολίτης είναι ότι πρέπει για ακόμη μια φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη και μάλιστα βαθειά.

Οι ‘’έξυπνες’’ συσκευές, τα ‘’έξυπνα’’ δίκτυα και κατ’ επέκταση οι ‘’έξυπνες’’ πόλεις θα ήταν καλά μόνο αν η ενέργεια δεν αντιμετωπιζόταν σαν εμπόρευμα, αλλά σαν αναγκαίο και απαραίτητο κοινωνικό αγαθό. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του είπε ότι για τη μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε το 2016 τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να δουν τους λογαριασμούς τους να μειώνονται. Να τονίσουμε ότι πρόκειται για αυξήσεις της τάξης του 31% στο ρεύμα για να καλυφθούν οι αυξήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τις οποίες δώσατε στους νυν Συριζαίους συνδικαλιστές. Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) ελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Έγιναν εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και ο λαός επέλεξε να γίνει ρήξη. Έγιναν και οι εκλογές στις 21 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η ρήξη δεν ήρθε ποτέ! Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατακλέβετε τον Λαό. Αυτή είναι η επανάσταση της Αριστεράς. Η κυβέρνηση δεν στάθηκε σε καμία περίπτωση άξια απέναντι στις φιλολαϊκές προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πολιτικός φορέας του τόπου που στέκεται με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια στο πλευρό του Έλληνα πολίτη. Ο εξαθλιωμένος πλέον λαός μας αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στα στοιχειώδη, όπως είναι η πρόσβασή του στην ηλεκτρική ενέργεια- αγαθό επιβεβλημένο για την καθημερινότητα. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί δραστική μείωση στα οικιακά τιμολόγια, ρύθμιση των χρεών στη ΔΕΗ με ρεαλιστικά κοινωνικά κριτήρια.

Συνεχίζουμε με το άρθρο 30: Δικαιώματα έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού υψηλών θερμοκρασιών. Αφορά στην παράταση κατά πέντε έτη των συμβάσεων μίσθωσης δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού πεδίου υψηλής θερμοκρασίας που ήταν σε ισχύ κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014. Το ζήτημα που ανακύπτει είναι σε τι στάδιο βρίσκονται οι έρευνες, οι μελέτες και η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων. Είναι σημαντική η αξιοποίηση αυτής της ανανεώσιμης πηγής ενέργειας που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας, αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει πρόοδος. Τα πεδία γεωθερμίας αποδεδειγμένα βρίσκονται σε όλη την επικράτεια και εξαιτίας οικονομικών συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί ως προς την εκμετάλλευσή τους.

Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση για τους υδρογονάνθρακες προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κατηγορήσατε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι καλλιεργούσε ψεύτικες ελπίδες και πως η τωρινή ηγεσία δεν θα το επαναλάβει. Θα επαναλάβω αυτό που έχει πει ο Καθηγητής Γεωλογίας κ. Ζεληλίδης και που την υιοθετούμε στις πολιτικές μας θέσεις: ‘’Αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη του Ηροδότου, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια’’.

Η ενεργειακά γυμνή Ευρώπη σύντομα θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ενεργειακής αυτάρκειας. Οι Ευρωπαίοι βλέποντας αυτόν τον κίνδυνο να πλησιάζει συντάσσουν τις Οδηγίες, ώστε να καθυστερήσει όσο το δυνατόν γίνεται. Για την ενσωμάτωση μιας τέτοιας Οδηγίας δεν μιλάμε κι εμείς εδώ;

Η Χρυσή Αυγή το τονίζει: ‘’Μια κεραυνοβόλος ανακήρυξη ΑΟΖ και εξόρυξη των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων αναβαθμίζει άμεσα τον ρόλο της Ελλάδος και το ειδικό βάρος έναντι των ΗΠΑ, της Ρωσίας αλλά και της Δυτικής Ευρώπης’.

Το νομοσχέδιο ορίζει έναν εθνικό στόχο ενεργειακής απόδοσης έως το 2020, ο οποίος θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση. Η Ενεργειακή Ένωση προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα μας καλέσετε να την κυρώσουμε, αν φυσικά δεν το κάνετε με μια (1) υπουργική απόφαση. Έχετε βάλει σκοπό να προσδεθούμε περισσότερο στο ιμπεριαλιστικό άρμα των ΗΠΑ με την εισαγωγή υγροποιημένου αερίου. Αυτό θα οδηγήσει στην κατάργηση του ΤΑΡ και του Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως. Με το άρθρο 51 ορίζεται η κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου. Διαλύετε τον πρωτογενή τομέα, την ελληνική αγροτιά, την βάση ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση κατάργηση αυτού του άρθρου. Περιλαμβάνει μια πληθώρα διατάξεων των άλλων υπουργείων.

Τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά ,πρόχειρα και  επιπόλαια και στην προκείμενη περίπτωση, με την εισαγωγή δύο άρθρων (37-38) στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου το οποίο στο σύνολό του ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο του ως άνω υπουργείου. Έως ότου αποφασίσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εν συνόλω και με μακροπρόθεσμη στρατηγική με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους και του λαού τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο συγκεκριμένο υπουργείο, θα συνεχίσουν να ταλανίζουν την κοινωνία μας τα κρίσιμα θέματα των εργασιακών σχέσεων, της ανεργίας και της πρόνοιας, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ημίμετρα.

Προς τη σωστή κατεύθυνση ωστόσο κινείται η ρύθμιση με το άρθρο 38 για τους δικαιούχους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της άδειας φροντίδας τέκνου. Αυτή η ρύθμιση θα αποτελέσει μια ανάσα για τις οικογένειες που έχουν εργαζόμενους γονείς. Βέβαια κινδυνεύουμε να φτάσουμε στο σημείο να μην χρειάζεται να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, γιατί με την καλπάζουσα ανεργία υπάρχουν πολλοί γονείς και θα υπάρξουν περισσότεροι, εμείς το απευχόμαστε, που δεν θα έχουν ανάγκη την άδεια αυτή καθώς θα είναι και οι δύο άνεργοι. Άρα και πάλι πρόκειται για ένα ημίμετρο που τουλάχιστον αυτό φαίνεται να έχει κάποια εφαρμογή.

Τα άρθρα 39-45 αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας τα οποία περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως διαδικαστικά – τακτοποιητικά και σε συνέχεια του προηγούμενου νόμου Μπαλτά, που ψηφίστηκε το Μάιο του τρέχοντος έτους. Αφορούν σε διάφορα διοικητικά κυρίως θέματα της εκπαίδευσης και έχουν εντελώς αποσπασματικό χαρακτήρα, αποτελώντας λύσεις ανάγκης της τελευταίας στιγμής και ημίμετρα, αφού σε περίπτωση που δεν ψηφιστούν θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα νομιμοποίησης στελεχών με θητείες που λήγουν την 31/12/2015 και στελέχωσης – λειτουργίας υφιστάμενων δομών (Εκπαίδευση Ενηλίκων). Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι ρυθμίσεις που αφορούν στη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε αποφοίτους παλαιοτέρων ετών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεδομένου του ότι το σύστημα εισαγωγής αλλάζει από το τρέχον σχολικό έτος.

Σε γενικές γραμμές η προκείμενη νομοθετική εισαγωγή επτά σχετικών περί Παιδείας άρθρων σε σχέδιο νόμου άσχετου στο σύνολό του με το υπουργείο Παιδείας, αποτελεί την πιο χειροπιαστή απόδειξη της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση και την παντελή απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού και μακρόπνοης προοπτικής. Δεν θα ήταν άστοχο να ειπωθεί ότι η περίοδος της διακυβέρνησης από τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία αποτελεί μοναδικό μνημείο ανοργανωσιάς, αποσπασματικής αντιμετώπισης και μάλιστα λανθασμένης των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στην  εκπαίδευση, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα και στο παρελθόν.

Πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι η ρύθμιση του άρθρου 40 αποτελεί απλά ένα ημίμετρο στην προσπάθεια αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών και της σύγχυσης που προκαλούν στους υποψηφίους οι συνεχείς νομοθετικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στόχος πρέπει να είναι η  σε βάθος χρόνου σταθερότητα και βιωσιμότητα του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ,πράγμα που είναι προφανές ότι η τωρινή ηγεσία του υπουργείου παιδείας αδυνατεί να επιτύχει λόγω ανεπάρκειας και ανικανότητας.

Κατά τα λοιπά, έχουμε άλλη μια δέσμη προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης. Δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα που έχετε φέρει έως τώρα. Ακολουθείτε πιστά τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων με εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές που στόχο έχουν την υποδούλωση και εξάρτηση της Ελλάδας από τις ξένες τοκογλυφικές δυνάμεις. Η Αριστερά είναι πιστή στον Υπερατλαντικό Αφέντη, στους ‘’φονιάδες των λαών’’, όπως τους αποκαλείτε.

Η Χρυσή Αυγή είναι αντίθετη προς αυτό. Δεν πρόκειται να υπερψηφίσουμε νέα μέτρα, νέα προαπαιτούμενα που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και δεν προσφέρουν καμία ελπίδα σωτηρίας.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία Ελλάδα ελεύθερη χωρίς δουλείες προς τοκογλύφους και μεγάλους αφέντες και μια τέτοια Ελλάδα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία χώρα με ηγεσία Εθνική.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-h-aristera-paramenei-pisth-ston-uperatlantiko-ths-afenth#ixzz3qcz0nKlq

Exit mobile version