Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Τσίπρα: Προστασία πρώτης κατοικίας τέλος – Τα σπίτια των Ελλήνων στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Τσίπρα: Προστασία πρώτης κατοικίας τέλος - Τα σπίτια των Ελλήνων στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων!

Ένα από τα «αγκάθια» των «διαπραγματεύσεων», σύμφωνα με την καθεστωτική προπαγάνδα, είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Πριν πούμε το οτιδήποτε νέο περί του ζητήματος, ας θυμηθούμε πρώτα τι έλεγε ως τώρα ο Τσίπρας:

Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θέτοντας αυτό το ζήτημα ως την πιο σημαντική «κόκκινη γραμμή» του Σύριζα.

Σαφές φαινόταν και το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015: «Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ρύθμιση κόκκινων δανείων και οφειλών προς την εφορία με δόσεις ανάλογες του εισοδήματος. Τέλος σε κατασχέσεις και ποινικές διώξεις σε όσους εντάσσονται σε ρύθμιση ή έχουν μηδενικό εισόδημα».

Σαφέστατος, λοιπόν, μέχρι πρότινος ο Τσίπρας ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι η πιο σημαντική «κόκκινη γραμμή» της «πρώτης φοράς αριστερά». Η μέχρι τώρα μνημονιακή εμπειρία έχει δείξει ότι οι κωλοτούμπες Τσίπρας γίνονται ως εξής:

Πρώτα ένα μέτρο χαρακτηρίζεται απεχθές και «κόκκινη γραμμή». Μετά, η όλη υπόθεση αφορά μόνο τους «αδύναμους», χωρίς ποτέ να προσδιορίζεται ο ορισμός του «φτωχού» και του «αδύναμου». Εν τέλει το μέτρο αφορά τους πάντες και η κωλοτούμπα έχει επιτευχθεί.

Τώρα, λοιπόν, διαβάζουμε ότι ο Τσίπρας στην ενημέρωσή του προς την Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος, είπε τα εξής:

«Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων»

Για να το πούμε με απλά λόγια, έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της κυβερνήσεως και των distress funds, τα οποία θα αναλάβουν τα «κόκκινα δάνεια». Επειδή, κάποια σπίτια, παραπήγματα επί το πλείστον δεν τους συμφέρει να τα κατασχέσουν, θα επιβληθεί ενοίκιο στους πρώην ιδιοκτήτες τους. Θα τεθεί, λοιπόν, ένα όριο βάσει αντικειμενική αξίας και κάτω από αυτό το όριο θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, με τον τρόπο που μόλις είπαμε. Βέβαια, αυτό το όριο θα τεθεί ώστε να αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτά τα σπίτια και κανένα άλλο. Έτσι, η πρώτη κατοικία των Ελλήνων θα τεθεί και επισήμως στη διάθεση των όρνεων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-tsipra-prostasia-prwths-katoikias-telos-ta-spitia-twn-ellhnwn-sta#ixzz3qvEgmbKz

Exit mobile version