Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευτελισμός των Ενόπλων Δυνάμεων από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ του Σύριζα: “Γραφικότητα και υπερβολή το εθνόσημο”

Ευτελισμός των Ενόπλων Δυνάμεων από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ του Σύριζα: “Γραφικότητα και υπερβολή το εθνόσημο”

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προέβη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπου με ανακοίνωσή του στις 6 Νοεμβρίου καταργεί το εθνόσημο από όλες τις στρατιωτικές σχολές, θεωρώντας το ως γραφικότητα και υπερβολή.

Μάλιστα διευκρινίζει πως σκοπός της συγκεκριμένης διαταγής είναι να απλοποιηθούν οι στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς συχνά η υπερβολική χρήση σημάτων και λοιπών διακριτικών δημιουργούσε αλγεινή εικόνα για την παρουσία των αξιωματικών που υπηρετούσαν.

Η αλγεινή εικόνα για τον Αποστολάκη δεν είναι τίποτα άλλο από το εθνόσημο με τη λέξη «Ελλάς»! Στην διαταγή του κ. Αποστολάκη η απόφαση αιτιολογείται ως προσπάθεια να απεικονίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων «προς αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού».

Τι καταργεί:

Για όσους δεν κατάλαβαν αρκεί να τους θυμίσουμε πως διορίστηκε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης: Η ανακοίνωση για την αλλαγή του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου έγινε εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μάλιστα τον Αύγουστο του 2015, όπου τελείως αιφνιδιαστικά έγιναν επίσημες ανακοινώσεις. Αυτό που είναι πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι οι αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση(ΝΔ). Το επίσης απίστευτο τότε ήταν πως η απόφαση του ΚΥΣΕΑ κοινοποιήθηκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου δίνοντας και χρονικό περιθώριο εφαρμογής της τις 25 ημέρες, δηλαδή την 15η Σεπτεμβρίου 2015. Τέλος, πάνω στην βιασύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να επικυρώσει τον διορισμό τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγους μήνες μετά, ο εν λόγω διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το εθνόσημο… Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eutelismos-twn-enoplwn-dunamewn-apo-ton-archhgo-geetha-tou-suriza-grafikoth#ixzz3rBrmMUJK

Exit mobile version