Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ύπουλο σχέδιο Μέρκελ – Γιούνγκερ για να αποκτήσει η Τουρκία πρόσβαση στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου

Ύπουλο σχέδιο Μέρκελ – Γιούνγκερ για να αποκτήσει η Τουρκία πρόσβαση στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», το οποίο είναι αποκαλυπτικό ως προς τις προθέσεις κάποιων για κοινές περιπολίες Ελλάδος-Τουρκίας. Το παραθέτουμε εξ’ ολοκλήρου:

“Μπορεί ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ πριν από λίγες ημέρες να ισχυριζόταν δημόσια ότι ποτέ δεν μίλησε ο πρόεδρος της Κομισιόν για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, όμως ένα έγγραφο εσωτερικής οδηγίας που μοιράστηκε στις 6 Νοεμβρίου επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας». Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο των Μέρκελ-Γιούνκερ για να καμφθούν οι ελληνικές αντιδράσεις και να λειτουργήσει ως ομπρέλα η Frontex, προκειμένου η Τούρκοι να αποκτήσουν πρόσβαση στα ελληνικά σύνορα. Συγκεκριμένα, το έγγραφο (που έφερε στην επιφάνεια το σάιτ Euro2day) αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Ε.Ε. θεωρεί την Τουρκία κρίσιμο κρίκο στην επίλυση του Προσφυγικού και πως είναι έτοιμη να της δώσει πολιτικά ανταλλάγματα, ακόμα και μόνο με την υπόσχεση (και όχι την υλοποίηση) της μεταφοράς προσφύγων πίσω στην Τουρκία. Στο κείμενο καταγράφεται πώς πρέπει να χειριστούν τον Έλληνα πρωθυπουργό εν όψει της Συνόδου Κορυφής, που άρχισε χθες στη Μάλτα. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

  1. Πρέπει να επιμείνουμε σε δύο σημεία: Ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει από το Action Plan της Ε.Ε.-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και να υποστηρίξουμε ότι έτσι θα αποσυμπιεστούν τα σύνορά της.
  2. Η Τουρκία δεν πρόκειται να δράσει απλά γιατί της το ζητήσαμε και γιατί αναγνωρίζουμε το βάρος που επωμίζεται. Θα πρέπει να τη βοηθήσουμε και να εμπλακούμε με την Τουρκία και σε πολιτικό επίπεδο.
  3. Να μεταφέρουμε, όμως, και στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα λάβει «δώρα» η Τουρκία και πως η εφαρμογή του Action Plan θα γίνει βήμα βήμα. Να πούμε ότι τα καίρια ζητήματα όπως η απελευθέρωση της βίζας και το άνοιγμα των κεφαλαίων ένταξης, θα προχωρήσουν μόλις λάβουμε δεσμεύσεις από την Άγκυρα για την επιστροφή προσφύγων.
  4. Να αναδείξουμε τον πνιγμό προσφύγων ως το νούμερο ένα πρόβλημα, για να προβάλουμε τη στάση μας για κοινή ακτοφυλακή Ελλάδας-Τουρκίας και να πούμε ότι εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχουν κενά τα οποία θα εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι με τραγικές συνέπειες.
  5. Να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν εδαφικές διαφορές ακόμα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και να ζητήσουμε από τον κ. Τσίπρα να μας πει αν θα είναι πιο άνετος, εάν οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο γίνουν με τη Frontex να παίζει έναν μεγαλύτερο ρόλο.

Εντύπωση προκαλεί ακόμη ένα σημείο, στο οποίο αναφέρεται πως σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας «η θέση μας θα είναι ότι η Τουρκία δεν στέλνει συνειδητά και σκοπίμως πρόσφυγες μέσω Ελλάδας, όπως η Ελλάδα κάνει στη FYROM»!”.

Ο «Φιλέλληνας» Γιούνκερ, ο καταγόμενος από το τόσο… ένδοξο ιστορικά Λουξεμβούργο, ο θρασύς τύπος που ζητάει κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στα χωρικά μας ύδατα, δείχνει για πολλοστή φορά την αντίληψη που αυτός και οι όμοιοί του έχουν για την Πατρίδα μας. Εκτός από κοινωνικό πειραματόζωο για τις δοκιμές μνημονιακών συνταγών, την βλέπουν και ως το εξιλαστήριο θύμα για την μετατροπή της αρχικά σε μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών και αργότερα σε μια τεράστια πολυπολιτισμική χοάνη, όπου ο ομοιογενής Λαός της θα έχει μετατραπεί σε ετερογενή πληθυσμό προερχόμενο από διάφορες περιοχές της υφηλίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upoulo-schedio-merkel-gioungker-gia-na-apokthsei-h-tourkia-prosbash-sta-tha#ixzz3rHNsdjjq

Exit mobile version