Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλληλοκαρφώματα Βενιζέλου – Τόσκα στη Βουλή: Ξεκίνησαν από τα “στικάκια” και φτάσαν στα ρουσφέτια

Αλληλοκαρφώματα Βενιζέλου - Τόσκα στη Βουλή: Ξεκίνησαν από τα “στικάκια” και φτάσαν στα ρουσφέτια

Πραγματικά απολαυστικός, αλλά κυρίως αποκαλυπτικός, ο έντονος φραστικός διάλογος μεταξύ του Βενιζέλου και του Τόσκα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο Βενιζέλος ζήτησε να του πει ο υπουργός σε ποια υπηρεσία τοποθετήθηκε ο κ. Σταύρος Σταυρόπουλος. Η απάντηση αποφυγής του Νίκου Τόσκα «δεν ξέρω, δεν ζήτησα να μάθω… όπου τον τοποθέτησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.» προκάλεσε την οργή του Βενιζέλου, που του είπε«Αλήθεια μας λέτε; Δεν ξέρετε πού πάει ένας  υποστράτηγος;! Εδώ ζητήσατε τον φάκελο για τα επεισόδια στα Εξάρχεια και δεν ξέρετε πού πάει ένας υποστράτηγος; Οφείλετε να ξέρετε…».

Στην ανταπάντηση του Τόσκα ότι «αυτό θα ήταν παράβαση καθήκοντος… Εγώ δεν παίρνω στικάκια και σχέδια από το υπουργείο όπως εσείς… Γνωριζόμαστε όλοι…», ο Βενιζέλος του είπε: «Πράγματι γνωριζόμαστε όλοι. Και εγώ σας ξέρω από τότε που ήσασταν έξω από την πόρτα του υφυπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη είχατε άποψη για το πού θα τοποθετηθεί ο κάθε αξιωματικός στις Ένοπλες Δυνάμεις… Τώρα δεν ξέρετε πού πάει ένας υποστράτηγος;».

Στη δε μομφή που του προσήψε ο Τόσκας ότι «εγώ δεν είχα γνώση για τις μεταθέσεις των αξιωματικών στις Ε.Δ. ούτε ξέρω και για γερμένα υποβρύχια…», ο Ευάγγελος Βενιζέλος του είπε: «Είστε θρασύς και πολιτικά ανήθικος και αυτό φαίνεται και από την τυχοδιωκτική διαδρομή που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό όπου σας συμφέρει… Παρεμβαίνετε όπου θέλετε και μετά μας λέτε εδώ ότι δεν ξέρετε… Καμία, όμως, πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι…».

Όπως διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε, τα αλληλοκαρφώματα των άλλοτε δύο κοινών «συντρόφων» στο ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν. Οι ειρωνείες και τα σαφή υπονοούμενα μεταξύ των Βενιζέλου και Τόσκα είναι ενδεικτικά της παρουσίας και των δύο στην πολιτική ζωή του Τόπου.

Απλώς, ο Τόσκας πρόλαβε να αφήσει το καράβι του ΠΑΣΟΚ πριν αυτό βουλιάξει και να βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόσοι άλλοι πασόκοι, ενώ ο πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ έμεινε αναγκαστικά σφηνωμένος στο αμπάρι του ετοιμόρροπου και έτοιμου προς ναυάγιο πλοίου του κόμματος. Τουλάχιστον, τους ενώνει το κοινό μένος εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/allhlokarfwmata-benizelou-toska-sth-boulh-jekinhsan-apo-ta-stikakia-kai-fta#ixzz3rJJsZCIP

Exit mobile version