Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραδοχή Μητσοτάκη: «Κόμμα φέουδων, χωρίς αρχές και αξίες η Ν.Δ.»

Παραδοχή Μητσοτάκη: «Κόμμα φέουδων, χωρίς αρχές και αξίες η Ν.Δ.»

Πιο κοντά από ποτέ στη διάσπαση και στη διάλυση η ψοφοδεξιά

Όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία εκλογής του αρχηγού στη ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου, τόσο θα «ξεκατινιάζονται» οι υποψήφιοι δελφίνοι. Πολύ περισσότερο ,όμως, θα φανερώνεται η δόλια, απαράδεκτη και κωμικοτραγική κατάσταση που επικρατεί στο σαπισμένο αυτό κόμμα, που δημιούργησε ο ψευτοεθνάρχης Καραμανλής.

Στην απεγνωσμένη προσπάθεια καθενός από τους τέσσερις υποψηφίους να χτυπήσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, βγαίνουν στη φόρα «τα άπλυτα» της ΝΔ. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

Ιδού κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα, με τις ερωτήσεις και τις ανάλογες απαντήσεις που δίνει ο … Κούλης: «Γιατί θα γίνει με εσάς ελκυστική η ΝΔ;

Γιατί θα ανανεωθεί με το οξυγόνο των πολιτών που θα προσέλθουν στην κάλπη. Γιατί θα γίνει ένα κόμμα αρχών και αξιών που θα παράγει πολιτική συμμετοχικά. Γιατί θα προτάξει την αλήθεια και την υπευθυνότητα και θα χτυπήσει τον λαϊκισμό. Γιατί θα γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου απέναντι στα ιδεοληπτικά άκρα που μας κυβερνούν σήμερα.

Μου έκανε εντύπωση η φράση σας ότι η ΝΔ δεν πρέπει να έχει βασικό μέτοχο. Είχε τόσα χρόνια; Και αν ναι, ποιόν;

Από την πρώτη στιγμή είπα ότι θα μεταμορφώσω τη Νέα Δημοκρατία από κόμμα φέουδων σε κόμμα αρχών. Θα λειτουργεί με αξιοκρατία, συλλογικότητα και διαφάνεια. Θα πάψει να είναι κόμμα μηχανισμών, κόμμα των λίγων. Κάθε πολίτης που θα ψηφίσει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, πληρώνοντας 3 ευρώ, θα γίνει μέτοχος της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτούς θα αναφέρομαι ως πρόεδρος. Με αυτούς θα παράγουμε πολιτική. Αυτοί θα με κρίνουν και με αυτούς θα πορευτώ από την αρχή μέχρι τη νίκη.»

Βασιζόμενοι πάνω στα λόγια του Μητσοτάκη, ο δελφίνος παραδέχεται τα εξής:

Α) ότι είναι ένα κόμμα γερασμένο που χρειάζεται ανανέωση οξυγόνου.
Β) ότι η ΝΔ δεν είναι κόμμα αρχών και αξιών
Γ) ότι είναι κόμμα φέουδων
Δ) ότι δεν λειτουργεί με αξιοκρατία, συλλογικότητα και διαφάνεια
Ε) ότι είναι κόμμα των μηχανισμών και των λίγων
ΣΤ) ότι αντί να αγοράσει κάποιος πολίτης ένα σουβλάκι πίτα και μια μερίδα πατάτες την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, μπορεί να αξιοποιήσει «καλύτερα» τα 3 ευρώ συμμετέχοντας στην εκλογική παρωδία της ΝΔ.

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

Α) Τι ευοίωνο μέλλον μπορεί να έχει ένα κόμμα με τέτοιου είδους αρνητικά (και μη αναστρέψιμα επί της ουσίας) συμπτώματα;
Β) Αν δεν εκλεγεί ο … Κούλης (που δεν θα εκλεγεί) πως είναι δυνατόν να συνεχίσει να παραμείνει σ’ ένα κόμμα με τόσα αρνητικά στοιχεία;

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, η 22α Νοεμβρίου θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την διάσπαση και την διάλυση της ΝΔ, με τα «φέουδα» και τα «καπετανάτα» να ανάβουν το φυτίλι της έκρηξης.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tragikh-paradochh-mhtsotakh-komma-feoudwn-chwris-arches-kai-ajies-h-nd-pio#ixzz3rgXoUPuf

Exit mobile version