Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η βία της αριστεράς γίνεται «κακή» μόνο όταν απευθύνεται σε άλλους αριστερούς…

Η βία της αριστεράς γίνεται «κακή» μόνο όταν απευθύνεται σε άλλους αριστερούς...

Το γνωστό «σαΐνι» της εθνομηδενιστικής δημοσιογραφίας Άντα Ψαρρά έγραψε στην φυλλάδα που αρθρογραφεί, κάτω από τον τίτλο «καλή και κακή βία;», τα εξής: “Ανησυχητικά φαινόμενα τυφλής βίας και προτροπής σε παρόμοιες πρακτικές εμφανίζονται τελευταία. Σπασίματα γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, ξύλο μέσα στη νύχτα σε αριστερούς φοιτητές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, προτροπές για βίαιες πρακτικές εναντίον «στόχων» κ.λπ. Η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων, των κρατουμένων και των ευάλωτων που κερδίζονται -όσο κερδίζονται- με πολύ κόπο και αγώνες, κινδυνεύουν με τις φασιστικές τυφλές επιθέσεις, με τις ανόητες καταγγελίες για «παράνομες» προσπάθειες συνεννόησης, με τις φωνές του μίσους, αλλά και με τις φωνές της αγανάκτησης που διοχετεύεται αποκλειστικά σε βίαιες ενέργειες κατά πάντων.”

Την σκυτάλη πήρε την επόμενη ημέρα ο άλλος διακεκριμένος εθνομηδενιστής Δημήτρης Τρίμης, ο οποίος έγραψε κάτω από τον τίτλο «Βεντέτα» τα εξής: “«Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση που έγινε την Κυριακή 15 Νοέμβρη ενάντια σε μέλη οργανώσεων και παρατάξεων που πήγαιναν στον χώρο του ΕΜΠ για να συμμετάσχουν στον 3ήμερο εορτασμό για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό κίνημα», σημειώνει ανακοίνωση της ΚΝΕ. «Οι τραμπούκικες ομάδες κυνικά και απροκάλυπτα ομολογούν ότι στόχος της επίθεσης ήταν η ΚΝΕ και τα μέλη της», εξηγεί η οργάνωση και υπογραμμίζει ότι «το ζήτημα δεν είναι απέναντι σε ποια πολιτική δύναμη θέλουν να ασκήσουν αυτήν την απαράδεκτη τραμπούκικη τακτική φίμωσης, αλλά η ίδια η πρακτική και η τακτική αυτών των δήθεν αντιεξουσιαστικών ομάδων μέσα στο κίνημα». Έχει δίκιο η ΚΝΕ. Αυτή η βεντέτα πρέπει να τελειώσει. Είναι χουλιγκανική και πολιτικά βλακώδης.”

Ποιο είναι το κοινό σημείο και το εξίσου κοινό συμπέρασμα που βγαίνει από τα δύο συγκεκριμένα κείμενα; Ότι η βία είναι κακή και καταδικαστέα μόνο όταν αυτή απευθύνεται προς αριστερούς και ανάλογα πολιτικά σχήματα, συλλογικότητες και ομάδες. Όταν, μάλιστα, αυτή η βία προέρχεται από άλλους αριστερούς, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο Πολυτεχνείο, όπου κάποιοι ηλίθιοι περάσανε αναρχοσυνδικαλιστές και τροτσκιστές για κνίτες(!) και τους ξυλοκόπησαν άγρια, τότε απλώς «Αυτή η βεντέτα πρέπει να τελειώσει. Είναι χουλιγκανική και πολιτικά βλακώδης», όπως εντελώς κυνικά υποστηρίζει ο Τρίμης. Εδώ, δηλαδή, δεν έχουμε απόπειρες δολοφονιών και βαριών σωματικών βλαβών, ανεξαρτήτως αν τα «βλαμμένα» μπέρδεψαν τους στόχους, αλλά μια… απλή «βεντέτα» που πρέπει να τελειώσει!

Εννοείται, φυσικά, ότι τόσο από τους δύο αυτούς εθνομηδενιστές, όσο και από άλλους παρόμοιους του είδους, δεν έχει υπάρξει ποτέ η παραμικρή αντίδραση και καταδίκη όταν οι παρακρατικές συμμορίες των ακροαριστερών και των «αναρχικών» πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον κομματικών γραφείων, πολιτικών συγκεντρώσεων και μεμονωμένων στόχων, που όλα έχουν ως κοινή σύνδεση την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Οι ζωές των «φασιστών» δεν έχουν, προφανώς, καμία αξία για όλους αυτούς τους επιλεκτικά ευαισθητοποιημένους στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας γνώμης. Επομένως, ερωτήματα όπως «καλή και κακή βία;» το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεσκεπάζουν αυτούς που τα θέτουν, όταν εκείνοι έχουν μονόπλευρη καταδίκη απέναντι στην βία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Για να μην πούμε ότι έτσι όπως παρουσιάζονται τα περιστατικά από την Άντα Ψαρρά, και με εκφράσεις όπως «φασιστικές τυφλές επιθέσεις», αν κάποιος δεν γνωρίζει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μπορεί να… ψαρώσει και να νομίζει ότι όντως «φασίστες» χτυπάνε… αβέρτα ανυπεράσπιστους  και αθώους αριστερούς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kalh-bia-ths-aristeras-ginetai-kakh-mono-otan-apeuthunetai-se-allous-aris#ixzz3rn6vKZF3

Exit mobile version