Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την ευθύνη για την σημερινή κατάντια της χώρας ο Τσίπρας να την αναζητήσει στην γενιά του Πολυτεχνείου

Την ευθύνη για την σημερινή κατάντια της χώρας ο Τσίπρας να την αναζητήσει στην γενιά του Πολυτεχνείου

Αφού πήγε άρον-άρον στο Πολυτεχνείο σπάζοντας το ρεκόρ της πιο σύντομης επίσκεψης (μόλις ένα λεπτό της ώρας) πρωθυπουργού του «συνταγματικού τόξου» στον χώρο-τοτέμ του μεταπολιτευτικού συστήματος, ο Τσίπρας αποφάσισε λίγο πριν το ταξίδι του στην Τουρκία να μιλήσει στην Βουλή.

Ανάμεσα σ’ άλλα ο πρωθυπουργός ανεφέρθη και στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να επιτρέψουμε και αυτούς τους αγώνες να τους προσβάλουν και να τους λοιδορήσουν οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας, είτε βρίσκονται στη Χρυσή Αυγή είτε αλλού, οι αρνητές της αλήθειας, οι αναθεωρητές της Ιστορίας, που βυσσοδομούν πάνω στη μνήμη αλλά και στα σώματα των αγωνιστών της γενιάς του Πολυτεχνείου».

Χρησιμοποιώντας από την δική του οπτική γωνία την θεωρία των «δύο άκρων», αφού προηγουμένως είχε «επιτεθεί» στους φερόμενους ως «αντιεξουσιαστές», ο Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ποια είναι η μόνη υπαρκτή πολιτική απειλή για το μνημονιακό καθεστώς κατοχής, καθώς και τους άμεσους και έμμεσους στυλοβάτες του. Είναι ολοφάνερο ότι με την έκφραση «οι αρνητές της αλήθειας, οι αναθεωρητές της Ιστορίας» έχει πολύ επιλεκτική διάθεση απέναντι στην αναψηλάφηση των ιστορικών γεγονότων.

Π.χ. το πολιτικό παχύδερμο Φίλης μπορεί να αρνείται την αλήθεια, να αναθεωρεί την Ιστορία και να ασελγεί πάνω στην μνήμη των νεκρών  της Ποντιακής Γενοκτονίας και παρόλα αυτά να μένει ακλόνητος στην υπουργική καρέκλα του, αντί να φύγει κλωτσηδόν για την ατιμωτική του αυτή δήλωση. Μόνο για το Πολυτεχνείο, τους ανύπαρκτους νεκρούς μέσα στον χώρο της σχολής, την κεφάλα του Σβορώνου, το φωτομοντέλο που «βαφτίστηκε» με το όνομα Ηλένια, καθώς και το όλο σκοτεινό παρασκήνιο γύρω απ’ αυτήν την ύποπτη ιστορία, η οποία βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν «έριξε την Χούντα», όπως ψευδώς και αναιδώς ισχυρίζονται αρκετοί διαστρεβλωτές της Ιστορικής Αλήθειας, αλλά έφερε μια πιο σκληρή δικτατορία, αυτή του Ιωαννίδη η οποία κατέρρευσε μετά την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974, δεν επιτρέπεται να έχει γνώμη αμφισβήτησης και άρνησης κάποιος.

Όσο για τους δήθεν αγωνιστές «της γενιάς του Πολυτεχνείου» η σημερινή τραγική κατάσταση της Χώρας οφείλεται κατά πολλοίς ακριβώς στους εκπροσώπους αυτής της γενιάς, οι οποίοι κυβέρνησαν, είτε ευθέως είτε πλαγίως, την Ελλάδα και την οδήγησαν σε εφιαλτικούς αδιεξόδους.

Στο κόμμα του και την κυβέρνηση της οποίας προΐσταται ο Τσίπρας θα βρει πάρα πολλούς απ’ αυτούς τους «αγωνιστές», οι οποίοι εξαργύρωσαν την υπαρκτή και (κυρίως) ανύπαρκτη αντίστασή τους στο καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 με το ατομικό τους βόλεμα στην πολιτική και την κοινωνία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epithesh-tsipra-enantion-ths-chrushs-aughs-me-aformh-to-polutechneio#ixzz3rraLPgrr

Exit mobile version