Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βόμβα Πανούση: «Η “Εφημερίδα των Συντακτών” έχει συμβόλαιο θανάτου μ’ εμένα»! Θα επέμβει ο εισαγγελέας;

Βόμβα Πανούση: «Η “Εφημερίδα των Συντακτών” έχει συμβόλαιο θανάτου μ’ εμένα»! Θα επέμβει ο εισαγγελέας;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Πανούση στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η ευθεία τοποθέτησή του ότι έχει στοχοποιηθεί μέχρι θανάτου από την “Εφημερίδα των Συντακτών”!

Για την ακρίβεια, ο πρώην υπουργός ΠΡΟΠΟ δήλωσε τα εξής: «Η “Εφημερίδα των Συντακτών” έχει συμβόλαιο θανάτου μ’ εμένα. Δεν συζητιέται».

Όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, η καταγγελία του Πανούση είναι κάτι παραπάνω από σοβαρή, με  τον ίδιο να μην δέχεται καμιά παρερμηνεία ή διάψευση στα λεγόμενά του, με την χαρακτηριστική φράση «Δεν συζητιέται». Η ίδια η “Εφημερίδα των Συντακτών” αναφερόμενη στην δήλωση αυτή του Πανούση έγραψε, μεταξύ άλλων, και κάτω από τον τίτλο «Ο ασύγγνωστος κ. Γ. Πανούσης» τα εξής: «”Η Εφημερίδα των Συντακτών” έχει συμβόλαιο θανάτου με εμένα» εκστόμισε ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσηςστην προχθεσινή εκπομπή «στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star. Είναι μια ανείπωτη συκοφαντία και φράση με σοβαρότατες συνέπειες για την οποία ο λαλίστατος Γ. Πανούσης πρέπει να δώσει αμέσως εξηγήσεις. Επειδή πρόκειται για πρώην υπουργό, πρώην βουλευτή και καθηγητή Πανεπιστημίου δεν υπάρχει καν η δικαιολογία της επιπολαιότητας. Αυτά που είπε ακούστηκαν στο πανελλήνιο και οφείλει αμέσως να καταθέσει τις αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αλλιώς η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει και να τον καλέσει να προσκομίσει τα τεκμήρια στα οποία στήριξε τη δημόσια καταγγελία του».

Η εύλογη απορία που γεννιέται είναι ότι αφού τα όσα ισχυρίζεται ο Πανούσης είναι «ανείπωτη συκοφαντία», όπως υποστηρίζει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, τότε γιατί δεν τον στέλνει κατευθείαν στην Δικαιοσύνη, αλλά περιμένει αυτή από μόνη της να τον καλέσει; Παρακάτω, η εν λόγω φυλλάδα, συνεχίζει, λέγοντας τα εξής: «Όμως υπάρχει και μια άλλη εξίσου σοβαρή πλευρά του ζητήματος, καθώς ο κ. Πανούσης είπε την απίστευτη αυτή φράση μπροστά στον υπεύθυνο της εκπομπής και τρεις ακόμη δημοσιογράφους. Ο κ. Ν. Χατζηνικολάου λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εξοργιστεί γιατί ο κ. Πανούσης του απέδωσε «συνωμοσιολογίες». Όταν όμως ο πρώην υπουργός είπε για το «συμβόλαιο θανάτου» της «Εφ.Συν.» δεν ένιωσε καν την ανάγκη να ρωτήσει πού στηρίζεται μια τόσο βαριά κατηγορία. Το ίδιο και οι Β. Χιώτης, Κ. Βαξεβάνης και Γ. Παπαδόπουλος. Η εκκωφαντική σιωπή ήταν η αντίδρασή τους. Η δημοσιογραφική αλληλεγγύη τους φαίνεται πως εξαντλείται μόνο στην υπεράσπιση των μέσων που εκπροσωπούν…».

Τα παράπονά της για την στάση των υπόλοιπων δημοσιογράφων ας τα απευθύνει η φυλλάδα αυτή καταρχάς στο εσωτερικό της. Συγκεκριμένα στον Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος επιχειρώντας να απαντήσει κι αυτός στην τρομερή καταγγελία Πανούση έγραψε ότι «Περιμένουμε τώρα της Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καλέσει τον κ. Πανούση και να ανοίξει νέα δικογραφία, αυτή τη φορά για “οργανωμένο έγκλημα δημοσιογράφων”. Βέβαια η γελοιότητα του ισχυρισμού του είναι τόσο εξόφθαλμη, που ακόμα και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι την προσπέρασαν ασχολίαστη». 

Πριν ζητήσετε, λοιπόν, εξηγήσεις από τους συναδέλφους σας, καλό είναι να συνεννοείστε καλύτερα μεταξύ σας στην φυλλάδα-άντρο του εθνομηδενισμού. Το ζήτημα, βεβαίως, είναι πολύ σοβαρό και όντως θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Όντως, ο Πανούσης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να διευκρινίσει με στοιχεία ποιοι είναι αυτοί στην συγκεκριμένη φυλλάδα που έχουν υπογράψει «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του. Και αν τα στοιχεία είναι επαρκή, αυτοί που τον απειλούν να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Πάντως, αν και η αναφορά του Πανούση δεν ήταν ονομαστική, είδαμε ότι αυτός που ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει επωνύμως (με ένα κείμενο το οποίο εμφανώς προσπαθεί να φαιδροποιήσει και να αποπροσανατολίσει την όλη κατάσταση από το ούτως ή άλλως τόσο σοβαρό περιεχόμενο της καταγγελίας του Πανούση) στα όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός είναι ο Ψαρράς.

Προφανώς και θα αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν (λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου) η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε καταγγείλει τον Ψαρρά ότι εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα που την πολεμούν. Όπως και να έχει, το θέμα αυτό πρέπει να διερευνηθεί με πλήρη διαφάνεια και να λάμψει όλη η αλήθεια. Αν ο Πανούσης ψεύδεται, να υποστεί τις συνέπειες των λεγομένων του. Αν όμως έχει δίκιο, τότε εκείνοι που εκτελούν «συμβόλαια θανάτου» θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν στυγνοί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου από την Δικαιοσύνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bomba-panoush-h-efhmerida-twn-suntaktwn-echei-sumbolaio-thanatou-m-emena.-d#ixzz3rsVFuJen

Exit mobile version