Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τον «γραβάτωσε» και ο Ερντογάν: Ο Τσίπρας παρέδωσε Εθνική Κυριαρχία με αντάλλαγμα… ακόμα περισσότερους λαθρομετανάστες!

Τον «γραβάτωσε» και ο Ερντογάν: Ο Τσίπρας παρέδωσε Εθνική Κυριαρχία με αντάλλαγμα... ακόμα περισσότερους λαθρομετανάστες!

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία και το γενικό συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κάποιος είναι ότι η κυβέρνηση ενέδωσε σε όλες τις τουρκικές απαιτήσεις. Μάλιστα, σε επίπεδο συμβολισμών, ο Ερντογάν έδωσε δώρο μια γραβάτα στον Τσίπρα, γεγονός που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει, αφού λίγο πριν τον «έντιμο συμβιβασμό» και την υπογραφή του τρίτου αριστερού μνημονίου, τόσο ο Ρέντσι είχε κάνει δώρο στον Τσίπρα μια γραβάτα, όσο και ο Γιουνκέρ είχε «γραβατώσει» τον πρωθυπουργό της χώρας.

Στο επίπεδο της πολιτικής, βεβαίως, τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα από ένα «γραβάτωμα». Είδαμε χθες ότι ο Τσίπρας υποσχέθηκε στους τούρκους την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα, καθώς και πολλά τζαμιά στη Θράκη. Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη παραχώρηση Τσίπρα, αλλά απλώς η αρχή.

Ο Τσίπρας στην επίσκεψή του, ουσιαστικά, παραχώρησε την εθνική κυριαρχία, συμφωνώντας στην «συνεργασία ακτοφυλακών», που αποτελούσε το διακαή πόθο τόσο του Ερντογάν, όσο και του διδύμου Μέρκελ – Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα οι Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, εξήγγειλαν τη συμφωνία για τεχνική συνεργασία των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας μέσω επιτροπών, με συναντήσεις, που, όπως είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός, «θα αρχίσουν άμεσα».

Και τι κέρδισε ο Τσίπρας με αυτές του τις παραχωρήσεις; Στην ατζέντα της κυβέρνησης ήταν ότι θα έπρεπε η ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών να γίνεται στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.

Όσον αφορά αυτό, όμως, ο τούρκος πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί, κάνοντας σαφές ότι το τουρκικό παρακράτος που στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικότατα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ton-grabatwse-kai-o-erntogan-o-tsipras-paredwse-ethnikh-kuriarchia-me-antal#ixzz3rw2nPNRO

Exit mobile version