Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΚΥΤΤΑΡΟΣΤΑΤΙΚΩΝ! ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! ΟΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΟΧΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ) ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ!

 

Σε απλούς θαλάμους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών. Αντί να γίνονται μόνο σε υπερσύγχρονο ειδικό διαθέσιμο χώρο όπου γίνεται απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων των φαρμάκων της χημειοθεραπείας!!!.

Σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα των αναπτυγμένων χωρών -στις οποίες και η Ελλάδα αξιώνει να συγκαταλέγεται- η προετοιμασία (διάλυση) των κυτταροστατικών φαρμάκων που χορηγούνται στους καρκινοπαθείς γίνεται υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές σε ειδικό χώρο, στην Κεντρική Μονάδα Διάλυσης, και από εξειδικευμένο προσωπικό, τους φαρμακοποιούς. Και αυτό διότι τα κυτταροστατικά φάρμακα είναι ουσίες υψηλής τοξικότητας, ενώ τους αποδίδονται μεταλλαξιογόνος και καρκινογόνος δράση στην περίπτωση που έρθουν σε επαφή με το δέρμα ή προκαλέσουν μόλυνση μέσω του αναπνευστικού συστήματος και καρκινογένεση!!

Exit mobile version