Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα Σκόπια προκαλούν το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος: Όσους λαθρομετανάστες μας στέλνετε, θα τους επιστρέφουμε πίσω!

Τα Σκόπια προκαλούν το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος: Όσους λαθρομετανάστες μας στέλνετε, θα τους επιστρέφουμε πίσω!

Δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί με τους λαθρομετανάστες έκανε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ, το βράδυ της Παρασκευής σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων. Ο πρόεδρος των Σκοπίων ουσιαστικά είπε ότι όσοι λαθρομετανάστες καταφέρνουν να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα θα επιστρέφονται άμεσα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα είπε, αναφερόμενος στην επαναπροώθηση λαθρομεταναστών: «Αν δούμε ότι η βόρεια Ευρώπη κάνει κάτι τέτοιο, θα κάνουμε και εμείς το ίδιο»

Με απλά λόγια τα Σκόπια θα επιχειρούν να στείλουν τους λαθρομετανάστες βόρεια. Αν δεν το καταφέρουν, τότε θα τους στέλνουν «πακέτο» στην Ελλάδα. Βεβαίως, αυτό δεν προβλέπεται από κανένα νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή γενικώς, αφού τα Σκόπια δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να ισχύει η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Συνεπώς, η υιοθέτηση μίας τέτοιας πρακτικής από τα Σκόπια είναι ουσιαστικά παράνομη και θα πρέπει να καταγγελθεί από την Ελλάδα.

Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα ανύπαρκτο κράτος, το οποίο δέχεται τα πάντα, χωρίς αντιδράσειςΓι’ αυτό, άλλωστε, δεν έχει ενεργοποιηθεί η συμφωνία επανεισδοχής που έχει υπογραφεί με την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών. Έτσι και τα Σκόπια διαλαλούν ότι θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη λαθρομεταναστών, χωρίς να έχει υπάρξει έστω ένα διάβημα διαμαρτυρίας από το ελλαδικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prokaloun-ta-skopia-to-anuparkto-ellhniko-kratos-osous-lathrometanastes-mas#ixzz3sGQ4k3W6

Exit mobile version