Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται νέα φοροκαταιγίδα: Καινούργιο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο την άλλη εβδομάδα – Δείτε όλα τα μέτρα!

Έρχεται νέα φοροκαταιγίδα: Καινούργιο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο την άλλη εβδομάδα - Δείτε όλα τα μέτρα!

Όσοι νόμιζαν ότι με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου πριν από μερικές μέρες τελείωσαν τα μέτρα της συγκυβερνήσεως Σανέλ εξαπατήθηκαν οικτρά για άλλη μία φορά. Η αλήθεια είναι ότι, όπως με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, θα έχουμε ένα πακέτο μέτρων κάθε φορά που θα έχουμε την εκταμίευση μίας δόσης.

Τώρα επίκειται η υπερψήφιση άλλου ενός πολυνομοσχεδίου γεμάτου, όπως θα δούμε, με επιπλέον φόρους και περικοπές. Οι διεθνείς τοκογλύφοι θα δώσουν σήμερα τα 2 δισ. ευρώ και θα περιμένουν να ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων για να αποδεσμεύσουν άλλα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κοινώς, αναμείνατε να χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα «ψηφίστε τα μέτρα, αλλιώς θα γίνει κούρεμα καταθέσεων».

Ας δούμε τώρα εν τάχει τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το επόμενο πολυνομοσχέδιο:

  1. Νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει περικοπές και καταργήσεις φοροαπαλλαγών, αυξήσεις φόρων για εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, ενοίκια, κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές και μεταβιβάσεις ακινήτων, ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις φορολογικές κλίμακες καθώς και αύξηση της φορολογίας των αγροτών. Ήδη στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομικών έχουν μπει οι 630 φοροαπαλλαγές που αφορούν τα εισοδήματα τα νοικοκυριών.
  2. Το ασφαλιστικό: Επώδυνες αλλαγές (δηλαδή μειώσεις) για χιλιάδες συνταξιούχους –και όχι μόνον τους «μελλοντικούς»- καθώς ήδη υπάρχει δέσμευση για περικοπή δαπανών το 2016 κατά 1,8 δισ. ευρώ.
  3. Νέος ακόμα πιο επώδυνος ΕΝΦΙΑ με ακόμα μεγαλύτερο βάρος για τον Έλληνα πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchetai-nea-forokataigida-kainourgio-mnhmoniako-polunomoschedio-thn-allh-b#ixzz3sLNpRMNT

Exit mobile version