Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύριζα και Ανέλ αποδομούν μεθοδικά το Εθνικό κράτος: Ακόμη ένας εθνομηδενιστής προορίζεται για το υπουργείο Παιδείας

Σύριζα και Ανέλ αποδομούν μεθοδικά το Εθνικό κράτος: Ακόμη ένας εθνομηδενιστής προορίζεται για το υπουργείο Παιδείας

Τον εθνομηδενιστή Λιάκο προετοιμάζουν για στενό συνεργάτη του Φίλη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο καλύπτει με σκανδαλώδη τρόπο τον ανιστόρητο Φίλη στο νευραλγικό πόστο του υπουργού Παιδείας, αλλά φροντίζει να «εμπλουτίζει» τον εθνομηδενισμό τοποθετώντας σε καίρια πόστα συνοδοιπόρους του αρνητή της Γενοκτονίας των Ποντίων. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφουν «τα Νέα»:

«Την ερχόμενη Πέμπτη – κατά πάσα πιθανότητα – ο Φίλης θα ανακοινώσει προσπάθεια εθνικής συνεννόησης στην Παιδεία, καθώς είναι ένας εκ των υπουργών στους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε το βαρύ καθήκον να επιχειρήσουν ευρύτερες συγκλίσεις σε μείζονα θέματα. Εγώ βέβαια αυτό το έργο, ειδικά στην Παιδεία, το έχω ξαναδεί αρκετές φορές την τελευταία 20ετία και μπορώ να σας πω μετά λόγου γνώσεως ότι δεν πέτυχε – εύχομαι πάντως αυτή τη φορά να πετύχει.

Σύντομα λοιπόν, λένε οι πηγές μου, ο Φίλης θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο του εθνικού διαλόγου (οι όποιες αλλαγές εξυπακούεται πως θα αφορούν τα επόμενα έτη) και τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν να τον «τρέξουν», στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και σε μια νέα Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία, που μελετάται να συσταθεί. Ένα από τα ονόματα που παίζουν για την τελευταία, είναι του πανεπιστημιακού (ιστορικού) Αντώνη Λιάκου, στενού συνεργάτη του Κώστα Σημίτη παλαιότερα και πρώην προέδρου του επίσης «σημιτικού» ΟΠΕΚ.

Σήμερα πάντως ο Λιάκος βρίσκεται, μου λένε, πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα είχε επικαλεστεί σε ομιλία του για την 25η Μαρτίου και μια φράση του Αντώνη Λιάκου κατονομάζοντας την πηγή: «Σήμερα είναι η ελληνική ώρα της Ευρώπης και η ευρωπαϊκή ώρα της Ελλάδας».

Ο χαρακτηρισμός «αρσενική Ρεπούση» δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή για τον Λιάκο, ο οποίος κινείται στα ίδια εθνομηδενιστικά μονοπάτια. Από τον «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη στην «δεύτερη φορά Αριστερά» κυβέρνηση του Τσίπρα, αλλά πάντοτε με την ίδια διαχρονική στάση και διάθεση, αυτή του εθνομηδενισμού. Ανεξάρτητα, όμως, από το αν θα επιλεγεί σ’ αυτό το πόστο ο συνοδοιπόρος της Ρεπούση, των «Ιών» και των λοιπών φανατικών αντεθνικιστών, είναι ολοφάνερη η διάθεση (και) αυτής της κυβέρνησης να ενισχύσει την ατζέντα αποδόμησης του Εθνικού Κράτους και της ανάλογης ενίσχυσης της πολυπολιτισμικότητας. Από την «δεξιά» Γιαννάκου στην «αριστερή» Ρεπούση και τον παντός καιρού Λιάκο ο εθνομηδενισμός έχει εκφραστές σ’ όλες τις τομές του «συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suriza-kai-anel-apodomoun-methodika-to-ethniko-kratos-akomh-enas-ethnomhden#ixzz3sLQtaPtw

Exit mobile version