Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλίας Παναγιώταρος: Άτακτη υποχώρηση της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ σε όλα τα Εθνικά θέματα

Ηλίας Παναγιώταρος: Άτακτη υποχώρηση της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ σε όλα τα Εθνικά θέματα

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, σε ομιλία του στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, για τα φλέγοντα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων, ο βουλευτής καυτηρίασε την τακτική του υπουργείου να δέχεται την σύνθετη ονομασία ως τετελεσμένο γεγονός, τη στιγμή μάλιστα που η σχετική απόφαση του 1993, αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. Την στιγμή που οι Σκοπιανοί καπηλεύονται δίχως όριο την Ελληνική Ιστορία, ο υπουργός εξωτερικών ασκεί μια σχεδόν προδοτική εξωτερική πολιτική, υποστηρίζοντας πως «ο καθένας έχει δικαίωμα στη δική του εθνική ταυτότητα».

Ίδια η κατάσταση επικρατεί και στο Βορειοηπειρωτικό, με τους Αλβανούς γείτονες να μην επιτρέπουν την ταφή των 7.976 άταφων Ελλήνων ηρώων, να υφαρπάζουν περιουσίες Ελλήνων και  να καταστρέφουν μνημεία του ελληνισμού. Ακόμα, ο Συναγωνιστής έθιξε τη στάση του υπουργείου να αδιαφορεί και να εθελοτυφλεί απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο, αλλά και την Θράκη, η οποία αποτελεί στόχο των τουρκικών επεκτατικών επιδιώξεων.

Κλείνοντας, έντονη κριτική ασκήθηκε όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, ή μάλλον την ανυπαρξία της, σε σχέση με την ανάσχεση των Τζιχαντιστών, οι οποίοι με το προσωπείο του λαθρομετανάστη έχουν κατακλείσει την πατρίδα μας και την Ευρώπη. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hlias-panagiwtaros-atakth-upochwrhsh-ths-mnhmoniakhs-sugkubernhshs-suriza-a#ixzz3sMGcX6kX

 

Exit mobile version