Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού Β’ Αθηνών Ε. Ζαρούλια για το κλείσιμο του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών

 

Η ερώτηση είχε ως ακολούθως:
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «Κλείνει ο Σταθμός Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών»     

Μετά από είκοσι χρόνια λειτουργίας και μεγάλη προσφορά στο τομέα των αδέσποτων ζώων ο Σταθμός Μέριμνας απειλείται με παύση της λειτουργίας του. Κατόπιν καταγγελιών που υποκρύπτουν κακή πρόθεση και μηδενικό ενδιαφέρον για τη τύχη των ζώων, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής προέβη σε αυτοψία και διαπίστωσε την έλλειψη κάποιων προϋποθέσεων πολεοδομικής φύσεως. Πρόκειται για ζήτημα ήσσονος σημασίας, που όμως δυστυχώς οδηγεί το Σταθμό σε αδιέξοδο.

Η αυτοψία απέδειξε πως οι εγκαταστάσεις του Σταθμού (που όμως λειτουργούσε κανονικά για είκοσι χρόνια…) απέχουν λιγότερα από 30 μέτρα από τις εγκαταστάσεις της φοιτητικής εστίας. Το πρόβλημα όμως αφορά κτίριο του Σταθμού στο οποίο λειτουργούν οι διοικητικές του υπηρεσίες και όχι τις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα ζώα. Το αποτέλεσμα της αυτοψίας επέβαλε στη διοίκηση του Σταθμού πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ, ποσό που είναι αδύνατο να καλυφθεί καθώς τα έσοδα του φιλοζωικού σωματείου καλύπτονται αποκλειστικά από εισφορές πολιτών. Φυσικά για άλλη μια φορά η απουσία του Δήμου – που σύμφωνα με το Νόμο 4039/12, είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα– είναι ηχηρή. Το συμπέρασμα είναι πως για μια ακόμη φορά η χώρα μας δείχνει το σκληρό και ανελέητο πρόσωπο της στα αδέσποτα, αδιαφορώντας πλήρως για τη τύχη και το μέλλον τους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: 

Μια πολεοδομική παράβαση θα επηρεάσει την τύχη του μοναδικού φιλοζωικού φορέα της τρίτης πόλης της χώρας;

Ποια είναι η λύση που θα δοθεί ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα;

Αθήνα, 30/10/2015
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

πηγή

Exit mobile version