Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κράτος εν κράτει οι ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στην Λέσβο: Οι “αλληλέγγυοι” επιχειρούν την αποδόμηση των τοπικών κοινωνιών

Κράτος εν κράτει οι ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στην Λέσβο: Οι “αλληλέγγυοι” επιχειρούν την αποδόμηση των τοπικών κοινωνιών

Οι διάφορες ΜΚΟ που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, εκτός από το ροκάνισμα του δημόσιου χρήματος, φαίνεται να έχουν και μια νοοτροπία απέχθειας και σνομπισμού απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Ιδιαίτερα όσες ειδικεύονται στα θέματα λαθρομεταναστών όλα δείχνουν ότι έχουν ξεσαλώσει.

Ιδού τι γράφει επί του θέματος η «Καθημερινή», υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι ΜΚΟ της απορρύθμισης στη Λέσβο», όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: “Γιατί τους έχετε κλεισμένους, δεν είναι κρατούμενοι, τι χρειάζονται τα συρματοπλέγματα;”. Σε έντονο ύφος ο εθελοντής – αλληλέγγυος (όπως αυτοαποκαλείται) απευθύνθηκε στις υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια στη Λέσβο, καλώντας τους υπαλλήλους να “ελευθερώσουν τους ανήλικους”. Πρόκειται για εγκατάσταση που λειτουργεί υπό την αρμοδιότητα της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, χωρητικότητας 160 ατόμων, όπου φιλοξενούνται σε πολύ καλές συνθήκες οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και άλλες ευάλωτες ομάδες που φτάνουν στο νησί. Πρόκειται για τη μόνη δομή όπου ακόμα παρέχεται τροφή στους πρόσφυγες, αλλά η είσοδος και η έξοδος στον χώρο είναι ελεγχόμενη, όπως άλλωστε ορίζει η νομοθεσία για την προστασία των συγκεκριμένων πληθυσμών.

Ανάλογα περιστατικά, με αλληλέγγυους – αριστεριστές που απεχθάνονται όποια λογική νομιμότητας και διεκδικούν την «ελευθερία» για λογαριασμό των προσφύγων, είναι πολύ συχνά στη Λέσβο όπου έχει συγκεντρωθεί πλήθος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και μεμονωμένων εθελοντών χωρίς καμία πιστοποίηση και έλεγχο. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η δημοτική αρχή, υπολογίζεται ότι στο νησί δρουν 81 ΜΚΟ, και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής Μολύβου – Πέτρας κ. Ραλλού Κράλλη τονίζει ότι μόνο στον Μόλυβο, που έχει πληθυσμό 1.200 κατοίκους, δραστηριοποιούνται με περιφρόνηση στην τοπική κοινωνία. «Έχουν τη λογική των καταλήψεων, της απορρύθμισης που θα φέρει την αυτοδιαχείριση. Δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους. Τους λες “έτσι λέει η νομοθεσία” και σε κοιτάζουν σαν να είσαι εγκληματίας, που θέλεις το κακό των προσφύγων. Όμως υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται. Κάποιος πρέπει να συντονίζει και κάποιος να έχει την τελική ευθύνη” λένε άνθρωποι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που βρέθηκαν στο νησί».

Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από το δημοσίευμα αυτό είναι η θρασύτητα και ο αέρας του εξουσιαστικού τσαμπουκά που διέπει τους «αλληλέγγυους» αυτούς. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάρχουν 50 (!) ΜΚΟ, όπως πληροφορούμαστε, μόνο στον Μόλυβο, οι οποίες φέρονται περιφρονητικά στους ντόπιους. Οι διάφορες ΜΚΟ, όμως, που κάνουν «επαναστατικό τουρισμό» στη Λέσβο, σε λίγες ημέρες θα γυρίσουν στην άνεση και την ασφάλεια των σπιτιών τους. Κάτι που δεν ισχύει για τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι θα μείνουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης το οποίο διογκώνεται καθημερινά σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό.

Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει για κάθε άλλο νησί του Αιγαίου. Ας μην παραπονούνται, όμως, οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΚΟ. Κάποιοι τους άναψαν το «πράσινο φως» προκειμένου να φέρονται με αυτόν τον περιφρονητικό τρόπο, αρνούμενοι να συνεννοηθούν ακόμη και στα πιο στοιχειώδη ζητήματα. Τώρα τα λούζονται και οι ίδιοι, πολύ περισσότερο όμως, ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος επί της ουσίας συντηρεί τους συγκεκριμένους φορείς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kratos-en-kratei-oi-anejelegktes-mko-sthn-lesbo.-kataggelies-gia-perifronht#ixzz3sQn7Cxdt

Exit mobile version