Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ImageHandler.ashx

Θέμα: Επικίνδυνες πρακτικές στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στις 23.11.2015 με αρ. 200, η οποία θα συζητηθεί ή καλύτερα δεν θα συζητηθεί την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και λέμε δεν θα συζητηθεί διότι οι “αρμόδιοι” υπουργοί που έχουν διορισθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Υπουργείο Υγείας απαξιούν να απαντήσουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, με την δικαιολογία ότι το κόμμα είναι υπό την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης! 

Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης προφανώς δεν γνωρίζουν τίποτε για το τεκμήριο της αθωότητος… 

Όμως εκτός του ότι παραβαίνουν τον κανονισμό της Βουλής και παρανομούν, ασχημονούν εις βάρος του Ελληνικού λαού, διότι και εμείς οι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (από τη στιγμή που έχουμε εκλεγεί με νόμιμες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες!)  αντιπροσωπεύουμε το Έθνος και στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα αφορά την υγεία, ένα πολύτιμο αγαθό για το οποίο δεν έχει κανένας δικαίωμα λόγω ιδεοληψιών ή και μικροπολιτικής να αγνοεί και να αρνείται να απαντήσει σε ένα τόσο καίριο, για την υγεία των πολιτών του κράτους, ερώτημα!

Μία κυβέρνηση οφείλει να είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και να μη προάγει την διχόνοια!

Τους εν λόγω, τους παραβιάζοντες το καθήκον τους, τους αφήνω στην κρίση του Ελληνικού Λαού.

Υ.Γ.: Εσείς συνομιλείτε μονάχα με καταδικασμένους…

Η ερώτηση έχει ως εξης:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 351/1989, η διάλυση κυτταροστατικών φαρμάκων επιτρέπεται να διενεργείται μόνο από κλινικούς φαρμακοποιούς, λόγω της επικινδυνότητας των ουσιών που περιέχουν για την υγεία του προσωπικού. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος -δεδομένου ότι παρατύπως αναλαμβάνουν την εργασία αυτή οι νοσηλευτές- τόσο η Διοίκηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όσο και η αρμόδια Δ.Υ.ΠΕ κωφεύουν διαχρονικά, με αποτέλεσμα να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων νοσηλευτών, αλλά και των νοσηλευόμενων στο εν λόγω νοσοκομείο.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  1. Σε ποιους χώρους του Νοσοκομείου, υπό ποιες συνθήκες και από ποιους λαμβάνει χώρα η διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων στο ΑΝΘ;
  2. Γιατί παρά την πλήρη ενημέρωση τόσο της Διοικήτριας, της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας και της αρμόδιας Δ.Υ.ΠΕ., δεν έχει ακόμα σταματήσει η επικίνδυνη και παράνομη πρακτική;

Αθήνα, 23/11/2015

Η ερωτώσα Βουλευτής

Ελένη Ζαρούλια

Βουλευτής Β’ Αθηνών

Exit mobile version