Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλίας Παναγιώταρος: Συνεχής η υποβάθμιση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

YouTube Poster

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες.

Ο Συναγωνιστής, αρχικά, αναφέρθηκε στην θυσία του Παναγιώτη Καραολή, ο οποίος έδωσε την ζωή του για τον Κυπριακό ελληνισμό. Ήταν από αυτούς που τα οστά του βρέθηκαν το 2013, ταυτοποιήθηκε και τελικά κηδεύτηκε μόλις χθες στις 30/11/2015. Μια είδηση που φυσικά καλύφθηκε τεχνηέντως από τα κανάλια. Μια είδηση που θα έπρεπε να ήταν και η αιτία να πάψουν οι συνομιλίες του Τσίπρα με τον Ερντογάν. Οι τούρκοι είναι αποδεδειγμένα πλέον η βασική στήριξη των τζιχαντιστών, μετά από αδιάσειστα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Οι τούρκοι ευθύνονται για την αθρόα εισροή των λαθρομεταναστών και την ίδια στιγμή «επιβραβεύονται» από την Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνοντας υπέρογκα ποσά.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, ο συναγωνιστής τόνισε ότι η Χώρα μας πρέπει να γίνει αυτάρκης στα αγροτικά προϊόντα ή έστω να φτάσει τα επίπεδα του 1980. Αντίθετα, το τρίτο Μνημόνιο έφερε αύξηση φόρου στα αγροτικά προϊόντα, αυξήθηκε κατακόρυφα το πετρέλαιο για τους αγρότες και επεβλήθη φόρος κατανάλωσης στον οίνο καθιστώντας το προϊόν μη ανταγωνιστικό.

Οι βοσκήσιμες εκτάσεις στις οποίες αναφέρεται το νομοσχέδιο είναι μόνο το 1/3 των αντιστοίχων του 1980, καθώς έχουμε περιορισμούς από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μίλησε, επίσης, για την κατάπτυστη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία έχουμε ήδη παραδώσει το όνομα της φέτας.

Όσον αφορά την παραγωγή ελαιόλαδου της Χώρας μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την δυνατότητα εισαγωγής ελαιόλαδου από την Τυνησία, αλλά και από την τουρκία, κάτι που έχει πλήξει καίρια την εγχώρια παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h.-panagiwtaros-sunechhs-h-upobathmish-twn-ellhnikwn-agrotikwn-proiontwn#ixzz3t6GtrsCp

Exit mobile version