Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στη μνημονιακή μέγγενη: Η κυβέρνηση βάζει “χέρι” στις καταθέσεις των Ελλήνων για να πληρώσει τους διεθνείς τοκογλύφους

Στη μνημονιακή μέγγενη: Η κυβέρνηση βάζει “χέρι” στις καταθέσεις των Ελλήνων για να πληρώσει τους διεθνείς τοκογλύφους

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε σήμερα την άρση της προστασίας των πολιτών από τις κατασχέσεις καταθέσεων, που είχε επιβληθεί μαζί με τα capital controls.

Τελικώς τα capital controls μείνανε, όμως οι κατασχέσεις θα αρχίσουν, αφού από σήμερα οι τράπεζες θα μπορούν να κατάσχουν τους μισθούς των Ελλήνων για οφειλές προς το Δημόσιο, με όριο τα 1250 μηνιαίως. Η κυβέρνηση, δηλαδή, φρόντισε να εγκλωβίσει τις καταθέσεις των Ελλήνων και τώρα προβαίνει στην κατάσχεσή τους, προς τέρψιν των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιβραβεύει τις πρακτικές των μεγαλοτραπεζιτών, μεταφέροντας τα χρέη τους στους Έλληνες. Επειδή οι τράπεζες έδιναν αφειδώς θαλασσοδάνεια σε κόμματα και «νταβατζήδες», την «τρύπα» που δημιουργήθηκε καλούνται να την πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.

Συγκεκριμένα, «το διοικητικό συμβούλιο του ESM, αποφάσισε σήμερα την αποδέσμευση του ποσού των 2,72 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα και την τράπεζα Πειραιώς. Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από τα 10 δισ., ποσό το οποίο θα καλύψει την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και θα χρηματοδοτηθεί από τον μηχανισμό του ESM όπως είχε συμφωνηθεί στη συμφωνία του Αυγούστου», όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Αυτά τα χρήματα, για άλλη μία φορά θα δωθούν από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι παραδοσιακά πληρώνουν με αίμα τις αβαρίες του αμαρτωλού πολιτικού συστήματος της κλεπτοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sth-mnhmoniakh-meggenh-oi-ellhnes-jekinoun-katascheseis-misthwn-kai-anakefa#ixzz3t6LvwWIw

Exit mobile version