Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ομιλία της Ε. Ζαρούλια στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών υποθέσεων

Από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων η παρακάτω ομιλία της βουλευτού Β’ Αθηνών Ε. Ζαρούλια:

Από την ενημέρωση του αναπληρωτή υφυπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων Ν. Ξυδάκη σας παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα εις ό,τι αφορά το μενταστευτικό, που ανέφερε μεταξύ άλλων στην δευτερολογία του:

“Σε ό,τι αφορά δε τα σύνορα, είναι σαφής η ελληνική θέση ότι η φύλαξη των συνόρων είναι καθαρά εθνική υπόθεση και πεδίο στο οποίο εκδηλώνεται η εθνική κυριαρχία. Δεν  μπορεί να τεθεί με κανέναν άλλο τρόπο. Η FRONTEX βοηθάει στην διαχείριση ροών, στην καταγραφή εξερχόμενων και ανθρώπων που μπαίνουν στον εθνικό χώρο. Αιτούντων άσυλο και στην καταγραφή ανθρώπων, που αιτούνται μετεγκατάσταση.

Είναι πολύ συγκεκριμένες  οι διαδικασίες τις οποίες εμείς ζητάμε, με μεγάλη ένταση και επανειλημμένως, τεχνική βοήθεια, υλική βοήθεια και βοήθεια σε προσωπικό και αυτή δεν έρχεται.  Είναι επίσης σημαντικό ότι δεν έρχεται, δεν έρχονται ούτε τα μηχανήματα ταυτοποίησης στην ποσότητα που χρειάζονται για να μπαίνουν ψηφιακή δακτυλοσκόπηση   και σύστημα Γιούροντακ. Υπάρχουν εν πάσει περιπτώσει τέτοια θέματα, τα οποία τα αντιμετωπίζουμε αλλά αυτό έχει να κάνει  με αυτές τις διαδικασίες και αυτές τις μεθοδολογίες οι οποίες είναι Ευρωπαϊκός αποδεκτές. Εκεί ζητάμε τη βοήθεια της Frontex, έρχεται μισή,  όλα τα υπόλοιπα η φύλαξη των Εθνικών Συνόρων, είναι κάτι άλλο που ακούστηκε, ότι τα σύνορα τα Ελληνικά είναι ανοιχτά. Δεν είναι αληθές, τα σύνορα είναι φυλασσόμενα και ελεγχόμενα…”

Αυτό το τελευταίο περί “φυλασσόμενων και ελεγχόμενων συνόρων”, το αφήνουμε στην κρίση σας, εκτός εάν ο κ. Ξυδάκης αναφέρεται ως προς την έξοδο από την Πατρίδα μας των εισβολέων. Εάν εννοούσε αυτό, θα συμφωνήσουμε μαζί του…

 

 

Exit mobile version