Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ράπερ» αρχισυριζαίος: Καλύτερα να τραγουδά, παρά να μιλά…

«Ράπερ» αρχισυριζαίος: Καλύτερα να τραγουδά, παρά να μιλά...

Τα 15 λεπτά της δημοσιότητας που του αναλογούν κέρδισε κάποιος Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος με την ιδιότητά του ως Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού παραβλέψουμε το απόλυτα γελοίο θέαμα του να «τραγουδάει» σε ραπ συγκρότημα (η φαρδιά «βράκα» λείπει για να ολοκληρωθεί η γελοιότητα), ας σταθούμε στα όσα ο αρχισυριζαίος της νεολαίας του κόμματος υποστηρίζει με συνέντευξή του στην «Αυγή». Στην ερώτηση «ποια είναι η ιδεολογία σας» ο Σχινάς απαντάει ως εξής: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Σ. έχουν μήτρα κομμουνιστική σε μεγάλο βαθμό, έχουμε τις ρίζες μας στις λαμπρές παραδόσεις του εργατικού αριστερού κινήματος, στους μεγαλειώδεις αγώνες που έχουν δοθεί εντός και εκτός χώρας. Ο μαρξισμός αποτελεί το εργαλείο με τον οποίο αναλύουμε την πραγματικότητα και ο στόχος μας παραμένει ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία στον 21ο αιώνα».

Το ότι από την «κομμουνιστική μήτρα» του ΣΥΡΙΖΑ και τον «μαρξισμό» ως εργαλείο του έχει προκύψει το τρίτο και χειρότερο (μέχρι στιγμής) Μνημόνιο αποτελεί προφανώς μια… φάρσα της Ιστορίας.

Μια κυβέρνηση η οποία σε λιγότερο από έναν χρόνο παρουσίας της στην εξουσία έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε αναλγησία και μνημονιακή υποτέλεια τις προηγούμενες εξίσου εθελόδουλες μνημονιακές κυβερνήσεις, με συνεχή αντιλαϊκά μέτρα και χαράτσια παρουσιάζεται με πρόσωπο θεωρητικά κομμουνιστικό και πρακτικά καπιταλιστικό, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι τα δύο συγκεκριμένα ιδεολογήματα έχουν κοινή μήτρα που τα γέννησε. Υπό άλλες συνθήκες η εικόνα ενός μαντράχαλου να χοροπηδάει σαν νηστικό αρκούδι «ραπάροντας» θα προκαλούσε απλώς τον γέλωτα.

Όταν, όμως, η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει επάξια την «σκυτάλη» της εθνικής υποδούλωσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις τότε η γελοιότητα δίνει την θέση της στην οργή.

Αν ο τυπάκος που ηγείται της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματική αίσθηση του τι συμβαίνει στον κοινωνικό ορίζοντα θα έπρεπε να είχε σιωπήσει και όχι να προκαλεί με τις δηλώσεις του. Επειδή, όμως, αυτή η αίσθηση είναι εντελώς άγνωστη στον έμμεσο απολογητή της κυβερνητικής πρακτικής προτιμάει να προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Συμπέρασμα: Καλύτερα να αυτογελοιοποιείται «ραπάροντας», παρά να πολιτικολογεί προκαλώντας την κοινωνική οργή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-raper-archisurizaios-neolaias-prokalei-me-tis-dhlwseis-tou#ixzz3tB7i0hnY

Exit mobile version