Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα «Νέα» υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης – Όταν στηνόταν η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής χειροκροτούσαν!

Τα «Νέα» υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης - Όταν στηνόταν η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής χειροκροτούσαν!

Στα «Νέα» δημοσιεύθηκε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον κείμενο, το οποίο υπό τον τίτλο «Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» λέει τα εξής:

«Η διάκριση των εξουσιών αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας. Ενώ το κράτος δικαίου προϋποθέτει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Μάλλον αυτό ήθελε να πει χθες και ο Πρωθυπουργός, αλλά παρασύρθηκε είτε από την ανάγκη να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του είτε από τον οίστρο της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πέραν της φραστικής αστοχίας. Διότι, με τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ευρέως την εντύπωση ότι προεξοφλεί διώξεις.

Ότι δηλαδή προαναγγέλλει την κρίση της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις οποίες ουδείς, σε μια δημοκρατία, εκφέρει γνώμη – πόσω μάλλον αυτός που έχει την  εξουσία – και μάλιστα δημοσίως. Ουδείς πέραν των δικαστικών λειτουργών όπως και όταν ο νόμος ορίζει. Η Δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της. Αυτό ούτε σκιαγραφείται ούτε δραματοποιείται ούτε εξειδικεύεται ούτε και οριοθετείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Το καθήκον της κυβέρνησης είναι να απέχει από κάθε ενέργεια που έχει χαρακτήρα παρέμβασης. Σε αντίθετη περίπτωση, παραβιάζεται το δημοκρατικό κεκτημένο. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε δύο μήνες, που η κυβέρνηση προαναγγέλλει διώξεις. Την πρώτη φορά η πρόβλεψη είχε επιβεβαιωθεί μέσα σε λίγες ώρες. Είναι μια παρατήρηση που προκαλεί ανησυχία ότι δεν γίνονται πολιτικά παιχνίδια μόνο με τις λέξεις αλλά και με τους θεσμούς».

Για να είμαστε ειλικρινείς, αν στο κείμενο κάναμε μια αλλαγή μόνο στο όνομα του πρωθυπουργού και αντί γι αυτό του Αλέξη Τσίπρα έμπαινε αυτό του Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε άνετα να είχε γραφτεί τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο πριν ή λίγο μετά την ανήθικη και παράνομη άσκηση δίωξης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τότε, όμως, τόσο «Τα Νέα» όσο και οι υπόλοιπες συστημικές φυλλάδες δεν κατήγγειλαν τον Σαμαρά «ότι προεξοφλεί διώξεις. Ότι δηλαδή προαναγγέλλει την κρίση της Δικαιοσύνης».

Δεν ξεκαθάρισαν με σαφήνεια ότι «Η Δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της. Αυτό ούτε σκιαγραφείται ούτε δραματοποιείται ούτε εξειδικεύεται ούτε και οριοθετείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Το καθήκον της κυβέρνησης είναι να απέχει από κάθε ενέργεια που έχει χαρακτήρα παρέμβασης. Σε αντίθετη περίπτωση, παραβιάζεται το δημοκρατικό κεκτημένο». Ούτε φυσικά ανησυχούσαν ότι γίνονται «πολιτικά παιχνίδια και με τους θεσμούς».

Αντιθέτως, όταν ο Σαμαράς κατ΄εντολήν του διεθνούς σιωνιστικού παράγοντα και των τοκογλύφων του εξωτερικού μεγιστοποίησε στο έπακρο και στον απεχθέστερο βαθμό την σταλινική λογική της συλλογικής ευθύνης, ποινικοποιώντας την έντιμη πολιτική δράση και τις ιδέες ενός νομίμου κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα συστημικά ΜΜΕ ανεδείχθησαν σε εξαιρετικούς διανομείς της λάσπης που παρήγαγε η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της. Επέτρεψαν στον Σαμαρά, τον Αθανασίου και τον Ντογιάκο να καταπατήσουν τους νόμους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συντηρητικά κομματικά και ατομικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για το ότι ταλαιπωρούσαν και λοιδορούσαν Αθώους Ανθρώπους.

Ιδιαίτερα «Τα Νέα», ενθυμούμαστε πολύ καλά ότι χωρίς το παραμικρό ηθικό και συνειδησιακό πρόβλημα είχαν γράψει ότι είναι επιτρεπτές μέχρι και «νομικές ακροβασίες», προκειμένου να δέσει το αίσχος της πολιτικής δίωξης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Ας μην ανησυχούν, όμως, στα «Νέα» για τα λεγόμενα του Τσίπρα. Το πολιτικό παιχνίδι εντός του «συνταγματικού τόξου» προϋποθέτει στημένους καυγάδες και διαμάχες καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους πολιτικού μάρκετινγκ.

Επί της ουσίας, και ο νυν πρωθυπουργός θα κολυμπήσει μια χαρά στα βαθιά και βρώμικα νερά της διαπλοκής των «νταβατζήδων», τους οποίους μόνο μια συγκεκριμένη Πολιτική Δύναμη πολέμησε αληθινά και δεν τους προσκύνησε, για αυτό άλλωστε και διώκεται. Μιλάμε, φυσικά για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-nea-theloun-anejarthsia-ths-dikaiosunhs-mono-otan-einai-na-sththei-skeuw#ixzz3tCU4Jp00

Exit mobile version