Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μακελειό από Ισλαμιστές και στις ΗΠΑ: Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Χαλιφάτο – 14 νεκροί

Μακελειό από Ισλαμιστές και στις ΗΠΑ: Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Χαλιφάτο - 14 νεκροί

Άλλο ένα αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα από ισλαμιστές είχαμε στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν χθες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια όταν ισλαμιστές άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής εκδήλωσης στο Inland Regional Center για άτομα με ειδικές ανάγκες, στο χειρότερο μακελειό που σημειώνεται στις ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια.

Δύο δράστες της επίθεσης αυτής – ένας άνδρας και μια γυναίκα– που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα 4Χ4 σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε οδικό άξονα. Πρόκειται για τους Σιέντ Ρίζβαν Φαρούκ, 28 ετών, αμερικανό πολίτη, κάτοικο της περιοχής και Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας.

Ο Φαρούκ ήταν υπάλληλος της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο και συμμετείχε στη γιορτή, από την οποία αποχώρησε οργισμένος για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα και να ανοίξει πυρ. Επρόκειτο για μουσουλμάνο, ο οποίος περιγράφεται ως πολύ θρήσκος από τον πατέρα του. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν μάλιστα λόγο και για ένα πρόσφατο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία.

To SUV στο οποίο επέβαιναν οι δράστες

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έσπευσε αμέσως να αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, αν και από τις αμερικανικές αρχές δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις. Η μουσουλμανική κοινότητα της Καλιφόρνια, βεβαίως, έσπευσε να «βγάλει την ουρά της απ’ έξω», δηλώνοντας ότι «καταδικάζει ανεπιφύλακτα αυτήν την τρομακτική ενέργεια που συνέβη σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/makeleio-apo-islamistes-stis-hpa-analhpsh-euthunhs-apo-to-islamiko-chalifat#ixzz3tGapHPTj

Exit mobile version