Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανοίγουν οι λογαριασμοί των συριζαίων εκατομμυριούχων: Ορκωτοί λογιστές για τα πόθεν έσχες Σταθάκη – Φλαμπουράρη

Ανοίγουν οι λογαριασμοί των συριζαίων εκατομμυριούχων: Ορκωτοί λογιστές για τα πόθεν έσχες Σταθάκη – Φλαμπουράρη

Δεν ήταν ιδιαιτέρως καλές για την κυβέρνηση οι εξελίξεις σχετικά με τα πόθεν έσχες των Σταθάκη και Φλαμπουράρη, αφού από ότι φαίνεται δεν μπορούν να καλυφθούν οι σοβαρότατες ανακρίβειες.

Ο Φλαμπουράρης συνεχίζει να ελέγχεται για τις μετοχές κατασκευαστικής εταιρείας, η κατοχή των οποίων δεν συνάδει με την υπουργική του ιδιότητα. Οι εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει όλο αυτό το διάστημα δεν έπεισαν, προφανώς, και έτσι αναλαμβάνουν την υπόθεση ορκωτοί λογιστές.

Όσον αφορά τον Σταθάκη δεν ήταν μονάχα το ένα εκατομμύριο, το οποίο όπως είχε πει του είχε «παραπέσει» και το «ξέχασε», αλλά ουδέποτε κατάφερε να δικαιολογήσει. Είναι και κάποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι οποίοι δεν δηλώθηκαν, αλλά και κάποια αγροτικά ακίνητα, τα οποία μάλλον «ξέχασε» πάλι ο υπουργός. Ο ίδιος λέει ότι έχει αποχωρήσει από τους λογαριασμούς, ενώ τα ακίνητα βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση.

Σε κάθε περίπτωση, τον λόγο έχουν πλέον οι ορκωτοί λογιστές στους οποίους έχει δοθεί το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουν όλα τα ερευνητικά εργαλεία που τους επιτρέπει ο σχετικός νόμος, ακόμα και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που «ενεργοποιούνται» τα ισχυρότερα ερευνητικά εργαλεία για εν ενεργεία υπουργό.

Σε άλλα θέματα της ίδιας επιτροπής αποφασίστηκε η παραπομπή στην Δικαιοσύνη:

– 11 υπόχρεων (πρώην βουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών κομμάτων κ.α.) για φορολογικές εκκρεμότητες

– 8 υπόχρεων (κανείς δεν είναι εν ενεργεία πολιτικός) γιατί δεν κατέθεσαν καθόλου πόθεν έσχες

Ο πρόεδρος της Επιτροπής «πόθεν έσχες» αποκάλυψε ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ανθόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Αριστείδης Τσιπλάκος (ΝΔ) καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 1.850.000 ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anoigoun-oi-logariasmoi-twn-surizaiwn-ekatommuriouchwn-orkwtoi-logistes-gia#ixzz3tLatdJtK

Exit mobile version