Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρέδωσε το Αιγαίο ο Τσίπρας: τουρκικό ωκεανογραφικό και δύο πολεμικά εισέβαλαν για έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ

Παρέδωσε το Αιγαίο ο Τσίπρας: τουρκικό ωκεανογραφικό και δύο πολεμικά εισέβαλαν για έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ

Η συνεχής υποχωρητικότητα της συγκυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ σε όλα τα εθνικά θέματα ύστερα και από τις χθεσινές νουθεσίες Κέρι έχουν οδηγήσει σε εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων.

Η εν λόγω πρόκληση έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς παραβιάσεις που έκαναν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες.

Είναι συμβολικό ότι όλα αυτά γίνονται λίγες ημέρες μετά από την υποτακτική επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία κι ένα 24ωρο μετά από την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα.

Για όλα αυτά οι Ευρωπαίοι εταίροι και την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση που βάζει βόμβα στον εθνικό και κοινωνικό ιστό της Ευρώπης επιβράβευσαν τους γείτονες με 3 δισ. ευρώ!

Είναι ξεκάθαρο πως η τουρκία ασκεί με αυτόν τον τρόπο συνεχείς πιέσεις ώστε να υπάρξει “συνεκμετάλλευση” στα πλούσια κοιτάσματα και τον ορυκτό πλούτο που βρίσκονται εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paredwse-to-aigaio-o-tsipras-tourkiko-wkeanografiko-me-duo-polemika-ploia-a#ixzz3tSd6XNet

Exit mobile version