Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προτεκτοράτο κάναν τη χώρα οι Τσιπροκαμμένοι: Το “Τσεσμέ” προκαλούσε στο Αιγαίο και τουρκικό αντιτορπιλικό ήταν στον… Ισθμό της Κορίνθου – ΒΙΝΤΕΟ

Προτεκτοράτο κάναν τη χώρα οι Τσιπροκαμμένοι: Το “Τσεσμέ” προκαλούσε στο Αιγαίο και τουρκικό αντιτορπιλικό ήταν στον... Ισθμό της Κορίνθου - ΒΙΝΤΕΟ

Την ίδια ώρα που το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” βρίσκόταν στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων, πραγματοποιόντας θαλάσσιες έρευνες και παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας, ένα… αντιτορπιλικό βρισκόταν στον Ισθμό της Κορίνθου. Σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ από την τοπική ιστοσελίδα korinthostv:

“Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της Κορίνθου, όταν είδαν τουρκικό πολεμικό πλοίο να κόβει βόλτες στον Ισθμό!

Στην Κορινθία, η εικόνα  του τουρκικού αντιτορπιλικού “Sokullu Mehmet Pasa” να αλωνίζει μεταξύ του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου και να περνά μια ανάσα από το στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι, είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης, ενώ το ΒΙΝΤΕΟ κάνει το γύρο του κόσμου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό αντιτορπιλικό «Sokullu Mehmet Pasa» συμμετείχε σε κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ, SNMCMG-2.

Η άσκηση «Αριάδνη 2015» που είχε ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και διεξήχθη σε περιοχές του Ιονίου και του Πατραϊκού κόλπου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. 

Μετά το τέλος της πολυεθνικής άσκησης, το τουρκικό πολεμικό πλοίο επέλεξε να πάρει το δρόμο της επιστροφής μέσω του… Ισθμού της Κορίνθου, προκειμένου να επισπεύσει τη διάρκεια του ταξιδιού του, προκαλώντας ωστόσο περίεργα συναισθήματα στους Έλληνες που αντίκρισαν το θέαμα!”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elladistan-thn-idia-wra-pou-to-tsesme-prokalouse-sto-aigaio-tourkiko-antito#ixzz3tYS6iSKo

Exit mobile version