Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όσο και να… γαυγίζει, ο Τσίπρας είναι ο επικεφαλής του «καραβανιού» του Μνημονίου

Όσο και να... γαυγίζει, ο Τσίπρας είναι ο επικεφαλής του «καραβανιού» του Μνημονίου

Μια φράση, την οποία χρησιμοποίησε ο Τσίπρας πριν από λίγες ημέρες, έδωσε την αφορμή για ποικίλα σχόλια. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην ρήση «τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάκι προχωρά».

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας (ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ο λογογράφος του) χρησιμοποιεί αυτή την φράση. Πριν από έναν χρόνο περίπου, στις 30 Νοεμβρίου 2014, όταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και «έσκιζε» τα Μνημόνια, είχε χρησιμοποιήσει αυτή την φράση στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα. «Μπορεί τα σκυλιά να ουρλιάζουν, αλλά το καραβάκι προχωρά» είχε πει τότε, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της τρόικας και του Βερολίνου, τονίζοντας με έμφαση: «Επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή την θέση μας: τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από εμάς. Για υπογραφές ντροπής στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ»!

Ένα χρόνο αργότερα η ίδια η πραγματικότητα όχι μόνο διέψευσε αλλά και εξευτέλισε πλήρως τον Τσίπρα και το παρεάκι του. Οι υπογραφές ντροπής του τρίτου Μνημονίου έπεσαν με όλες τις επισημότητες το περασμένο καλοκαίρι, με τον Τσίπρα και τον Καμμένο να αποτελούν τους επικεφαλής του μνημονιακού καραβανιού. Παραφράζοντας, λοιπόν, την ρήση που χρησιμοποίησε ο Τσίπρας θα μπορούσε να ειπωθεί ότι «ο Ελληνικός Λαός υποφέρει, αλλά τα Μνημόνια συνεχίζουν την πορεία τους».

Παραπάνω από πέντε ημέρες τώρα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» νομοθετούν το ένα μετά το άλλο τα αντεθνικά και αντιλαϊκά μέτρα των τριών συνεχόμενων Μνημονίων, εξαπλώνοντας ακόμη περισσότερο την υποδούλωση της Πατρίδας και την εξαθλίωση του Λαού. Έχουν μάλιστα, το θράσος να επικαλούνται αυτή την Πατρίδα και αυτόν τον Λαό στους μεταξύ τους στημένους καυγάδες για τη νομή της εξουσίας. Καυγάδες που έχουν ως σκοπό την εξυπηρέτηση των δικών τους συντηρητικών συμφερόντων και όχι την ανακούφιση του Ελληνικού Λαού. Πέρα, λοιπόν, από τα κάθε λογής ευφυολογήματα των εκπροσώπων της ανθελληνικής και μνημονιακής εξουσίας, αυτό το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να γίνει είναι η χάραξη ξεκάθαρων διαχωριστικών γραμμών. Από την μια μεριά οι Γνήσιες Εθνικολαϊκές Δυνάμεις του Πατριωτισμού και της Εργασίας. Από την άλλη μεριά οι διεθνείς τοκογλύφοι και το εγχώριο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της.

Ο καθένας διαλέγει ποια πλευρά θα ακολουθήσει, αν θα προσπαθήσει δηλαδή να ελευθερωθεί αυτός και το Έθνος του ή θα παραμείνει σκλάβος!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-tsipras-epikefalhs-tou-karabaniou-tou-mnhmoniou#ixzz3tqPoQAqQ

Exit mobile version