Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άμεση η επιδείνωση της υγείας των Ελλήνων από την αντιλαϊκή πολιτική του Σύριζα

Άμεση η επιδείνωση της υγείας των Ελλήνων από την αντιλαϊκή πολιτική του Σύριζα

Σύμφωνα με μελέτες και στοιχεία ερευνών η σκληρή μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων ομάδων, όπως οι πολίτες με χρόνιες και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το 32% των ογκολογικών ασθενών δεν έχει πρόσβαση σε ιατρό. Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 28% των ογκολογικών ασθενών δεν έχει πρόσβαση στα φάρμακά του, ενώ το 40% των ασθενών λαμβάνει με καθυστέρηση την θεραπεία του, με συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους. Αφενός, οι ασθενείς δυσκολεύονται να συναντηθούν με ιατρό ανάλογης ειδικότητας, λόγω της συνεχούς συρρίκνωσης του ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Αφετέρου, πολλοί καρκινοπαθείς αναγκάζονται να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο εκτός της περιοχής τους, καθώς πολλές κλινικές δημόσιων νοσοκομείων πλέον είτε υπολειτουργούν είτε σταματούν εντελώς τη λειτουργία τους.

Πέραν των παραπάνω, η πολιτική υγείας που ακολουθείται από την κυβέρνηση επιφέρει εξίσου δραματικές συνέπειες και σε ασθενείς διαφορετικών νοσημάτων, όπως στους πνευμονιοπαθείς και σε όσους αντιμετωπίζουν τον σακχαρώδη διαβήτη. Από την μία πλευρά, σύμφωνα με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ένα μεγάλος αριθμός ασθενών με σοβαρές παθήσεις του πνεύμονα, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρκίνο και φυματίωση διακόπτουν την θεραπεία λόγω οικονομικών δυσκολιών. Άμεση συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η επιδείνωση των αναπνευστικών νοσημάτων.

Από την άλλη, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο σοβαρών τροποποιήσεων στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας της πλειονότητας των διαβητικών. Ειδικότερα, η ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν στην ποσότητα ινσουλίνης που προμηθεύονται μηνιαίως τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, θα έχει ως συνέπεια οι ασθενείς είτε να μην ακολουθούν εντατικά το πρόγραμμα ινσουλινοθεραπείας, είτε ακόμη και να σταματήσουν την αγωγή τους.

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση επιλέγει την σπατάλη δημοσίων πόρων για την ιατρική περίθαλψη των λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν κατακλείσει τη χώρα, την ίδια στιγμή που απέναντι στους Έλληνες πολίτες εφαρμόζει μια ανάλγητη έως εχθρική πολιτική.

Όχι μόνο δεν επενδύει στο πεδίο της πρόληψης, ώστε οι διαγνωστικές εξετάσεις και η πρωτοβάθμια περίθαλψη να είναι αγαθά προσιτά για το σύνολο των Ελλήνων, αλλά συρρικνώνει και τις υπάρχουσες υπηρεσίες για την θεραπεία των ασθενών, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται επικίνδυνα η κατάσταση της υγείας τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amesh-h-epideinwsh-ths-ugeias-twn-ellhnwn-apo-thn-antilaikh-politikh-tou-su#ixzz3ttaBRDrM

Exit mobile version