Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά βορά στα όρνεα του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου από την «πρώτη φορά αριστερά»

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά βορά στα όρνεα του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου από την «πρώτη φορά αριστερά»

Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε προ ενός ακόμα πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων, τα οποία θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ψήφιση των μέτρων θα γίνει και τρεις μέρες νωρίτερα για να μην διαταραχθεί από τις εικόνες των κατασχέσεων κανάς συριζαίος όταν θα τρώει τον κουραμπιέ.

Στο επίκεντρο των «διαπραγματεύσεων» βρίσκονται τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια». Μη νομίζει κανείς ότι η αναφορά και η συζητήση γίνεται για αυτά που χρωστάνε τα κόμματα, οι πολιτικάντηδες και οι «νταβατζήδες». Αυτά έχουν «τακτοποιηθεί» ήδη από την κατάρρευση της ΑΤΕ. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να ζητήσει κανείς τα χρωστούμενα από τον μέλλων πρόεδρο της ΝΔ. Η συζήτηση γίνεται για τα δάνεια που είχε πάρει ο κοσμάκης την εποχή που λάμβανε έναν συγκεκριμένο μισθό και τώρα δεν μπορεί να τα εξοφλήσει λόγω μνημονίου.

Όπως αναφέρει η «ροζ» δημοσιογραφία, λοιπόν, η κυβέρνηση «μάχεται» ώστε να μην περιέλθουν στα χέρια των λεγόμενων vulture funds, τα οποία αγοράζουν φτηνά τα δάνεια και φροντίζουν με αθέμιτους τρόπους την είσπραξή τους. Βεβαίως, ουδεμία «μάχη» δίδεται μεταξύ κυβερνήσεως και δανειστών, αφού αυτά έχουν ήδη συμφωνηθεί. Τόσο τα επιχειρηματικά, όσο και τα καταναλωτικά δάνεια θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα των «κορακιών».

Όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια, εκεί είναι που θα διεξαχθή η επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης και των «νταβατζήδων». Παριστάνουν ότι «διαπραγματεύονται» ώστε κανένα δάνειο να μην περιέλθει στα vulture funds. Εν τέλει το μεγαλύτερο μέρος των στεγαστικών δανείων θα πωληθεί και μάλιστα φτηνά. Κάποια πολύ μικρά δάνεια που αντιστοιχούν σε οικίες με πολύ χαμηλή αντικειμενική αξία (ουσιαστικά μηδενική πραγματική αξία) θα εξαιρεθούν, ώστε ο Τσίπρας να λέει ότι «προστάτευσε την πρώτη κατοικία».

Στις 18 Δεκεμβρίου, λοιπόν, επιχειρηματικά, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα των κορακιών του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου. Αμέσως μετά θα κατατεθεί εφαρμοστικός νόμος που θα καθορίζει επακριβώς τις τακτικές τους, που θα ξεκινάνε από την ψυχολογική βία και θα καταλήγουν στην υφαρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epicheirhseis-kai-noikokuria-bora-sta-ornea-tou-diethnous-tokoglufikou-kefa#ixzz3tut9Gi8f

Exit mobile version