Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εξοπλιστικά σκάνδαλα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Κι άλλη δίωξη για Λιακουνάκο, στο απυρόβλητο οι εμπλεκόμενοι πολιτικάντηδες

Εξοπλιστικά σκάνδαλα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Κι άλλη δίωξη για Λιακουνάκο, στο απυρόβλητο οι εμπλεκόμενοι πολιτικάντηδες

Άλλη μία δίωξη ασκείται για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η δίωξη ασκείται για τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των ελικοπτέρων Απάτσι εις βάρου του γνωστού Θωμά Λιακουνάκου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΘΑ. Επίσης, η δικογραφία έχει αποσταλεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, όμως ελέω νόμου περί ευθύνης υπουργών ο πασόκος υπουργός θα μείνει στο απυρόβλητο.

Η υπόθεση αφορά τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος $594 εκατομμυρίων.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης πραγματοποιήθηκε ανάλυση των προγραμμάτων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Γραφείο της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς και προέκυψε ότι η Σύμβαση 22/2003 υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Κι αυτό γιατί -σύμφωνα με την έρευνα- στην εν λόγω σύμβαση προβλεπόταν υποκατασκευαστικό έργο ονομαστικής αξίας χαμηλότερης κατά 14 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με εκείνο που απαιτούσε ο νόμος, ενώ η αναπροσαρμογή λόγω της παρόδου χρόνου της ονομαστικής αξίας των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων πραγματοποιήθηκε κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να είναι χαμηλότερη κατά 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με εκείνη που θα προέκυπτε εάν εφαρμόζονταν οι κείμενες διατάξεις.

Επίσης, τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αντικείμενο την ανάπτυξη προγράμματος ψηφιοποίησης πυροβολικού μάχης και τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση του συστήματος “ΔΑΙΔΑΛΟΣ” εκτελέσθηκαν κατά τρόπο ώστε η αξία των υλικών και υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ήταν χαμηλότερη κατά περίπου $9 εκατομμύρια, αυτή τη φορά με αντίστοιχη ωφέλεια της εταιρίας SONAK, ιδιοκτησίας του Θωμά Λιακουνάκου, η οποία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση προσφοράς ισάξιων υλικών και υπηρεσιών προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Κοινώς, αυτό που αποδεικνύεται από το πόρισμα είναι ότι η χώρα δανειζόταν και πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες προκειμένου οι “ημέτεροι” να υπερτιμολογούν έργα που προσέφεραν στο ελληνικό δημόσιο. Το ερώτημα που ουδέποτε θα διερευνηθεί είναι τι ποσοστό του κέρδους έμπαινε στις τσέπες του Λιακουνάκου και τι επιστρεφόταν στους πολιτικάντηδες υπό τη μορφή μίζας ως “αντισταθμιστικό όφελος” για την υπογραφή τους στο έργο.

Ο μόνος τρόπος για να ανοίξουν και αυτοί οι φάκελοι είναι ο εξής: Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejoplistika-skandala-nd-pasok-ki-allh-diwjh-gia-liakounako-sto-apuroblhto-o#ixzz3u1pkbjnY

Exit mobile version