Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο αμόρφωτος «γιατρός» υπουργός, ο «ιός χιβ» και τα εκατομμύρια της πασοκονουδούλας

Ο αμόρφωτος «γιατρός» υπουργός, ο «ιός χιβ» και τα εκατομμύρια της πασοκονουδούλας

Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους αρμοδίους του υπουργείου υγείας, σχετικά με τα πορίσματα της έρευνας που διεξήχθη στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όλη η εγκάθετη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με το γεγονός ότι εις εκ των αναπληρωτών υπουργών υγείας είναι πλήρως αμόρφωτος και άξεστος. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι απολύτως φυσικό να συμβαίνει όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει προκαλέσει άφθονο γέλιο με τις λεξικές ακροβασίες του κατά καιρούς. Δηλαδή δεν τους έκανε εντύπωση το «τι Λέσβος, τι Μυτιλήνη», αλλά τους έκανε εντύπωση ο «ιός χιβ».

Εμείς, δεν θα σταθούμε στον αμόρφωτο αναπληρωτή υπουργό. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να εξετάσει πώς έχει πτυχίο Ιατρικής και πώς εξάσκησε το εν λόγω επάγγελμα ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Θα σταθούμε όμως στο γεγονός ότι σύμφωνα με το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την περίοδο 2010 – 2012 υπήρξαν δαπάνες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Συγκεκριμένα, το συνολικό πρόγραμμα ήταν προϋπολογισμού 9,76 εκατομμυρίων ευρώ. Υπογράφηκαν, τελικά, συμβάσεις για προγράμματα αξίας 3,026 εκατομμυρίων.

Τα χρήματα αυτά αφορούσαν τέσσερα έργα που έγιναν το 2010 για την πρόληψη του καρκίνου, συνολικού κόστους 826.000 ευρώ. Τη διετία 2011 – 2012, διατέθηκαν 931.000 ευρώ για προγράμματα ενημέρωσης για τη γρίπη και 232.000 ευρώ για την εκστρατεία για τα γενόσημα και τα αντιβιοτικά. Δόθηκαν, επίσης, 1,22 εκατομμύριο για πρόγραμμα ενημέρωσης για το AIDS, τη γρίπη και τα γενόσημα.

Και εδώ είναι που αρχίζει το σκάνδαλο. Κατά πρώτον το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει αρμοδιότητα για τα θέματα καρκίνου, όμως ας το αφήσουμε στην άκρη, αφού μπορεί να πρόκειται για… υπερβάλλον ζήλο. Πολλά από τα τηλεοπτικά μηνύματα που προβλήθηκαν έναντι αμοιβής θα μπορούσαν να έχουν προβληθεί δωρεάν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η ζημία από τα εν λόγω μηνύματα θεωρείται ότι ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Επιπλέον τα σποτ δεν δόθηκαν απευθείας στα ΜΜΕ, αλλά χρησιμοποιήθηκε ενδιάμεσος. Σε όλα σχεδόν τα έργα υπήρχε κατάτμηση αντικειμένου, ώστε να «σπάνε» τα ποσά και να δίνονται με απευθείας ανάθεση.

Με δεδομένο ότι παρόμοιες πρακτικές μπορούσαν να έχουν εφαρμοστεί και πριν από αυτή την ημερομηνία βλέπουμε ότι η πασοκονουδούλα χρησιμοποιούσε κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να χρεώνει τους πολίτες και να μεταφέρει χρήματα στις τσέπες των «υμετέρων».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-amorfwtos-giatros-upourgos-o-ios-chib-kai-ta-ekatommuria-ths-pasokonoudou#ixzz3u30MB9Ph

Exit mobile version