Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λουκέτο στην ελευθερία έκφρασης και ποινικοποίηση των Ιδεών φέρνει το “εθνικό συμβούλιο κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας”

Λουκέτο στην ελευθερία έκφρασης και ποινικοποίηση των Ιδεών φέρνει το “εθνικό συμβούλιο κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας”

Διαβάζοντας το παρακάτω δημοσίευμα της «Καθημερινής» έχουμε μπροστά μας μια εικόνα από το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσεται από το «ελληνικό» κράτος σε όσους εξακολουθούν να είναι υπερασπιστές του Εθνικού Κράτους και ενάντια στην πολυπολιτισμικότητα και την παγκοσμιοποίηση.

Κάτω, λοιπόν, από τον τίτλο «Αυστηρότερες ποινές και πρόστιμα για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο» γράφονται και τα εξής: «Δέσμη μέτρων για την αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν ρατσιστικά εγκλήματα αλλά και την ισχυροποίηση του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση ρατσιστικών φαινομένων, προωθεί η κυβέρνηση. Βάσει των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, το οποίο υπάγεται στη γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν 17 εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων υπό την προεδρία του γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σκοπός του Συμβουλίου είναι η σύνταξη Εθνικού Σχεδίου  Δράσης κατά του Ρατσισμού, ο συντονισμός των φορέων που εργάζονται για την πάταξη του φαινομένου, κ.α.

Ως προς την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης των ρατσιστικών εγκλημάτων, οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν ότι εάν προκύπτει ότι έχει τελεστεί έγκλημα λόγω χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, θρησκείας, γενεαλογικών καταβολών, εθνικής καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, για πλημμέλημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους το ανώτερο όριο ποινής αυξάνεται στα δύο. Σε περίπτωση κακουργήματος που το πλαίσιο ποινής ορίζεται σε πέντε έως δέκα έτη, η κατώτερη ποινή αυξάνεται κατά δύο έτη. Παράλληλα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον 1.500 ευρώ όποιος δημόσια προμηθεύει αγαθά ή υπηρεσίες αποκλείοντας πρόσωπα λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής καταγωγής, θρησκείας κλπ. Σε περίπτωση άνω των δύο δραστών επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 25.000 ευρώ. Το μέτρο αυτό άπτεται κυρίως των ενεργειών της Χρυσής Αυγής που διοργανώνει συσσίτια “μόνο για Έλληνες”».

Αφού εκφράσουμε ξανά την απορία μας γιατί ένας νέος θεσμικός φορέας με ξεκάθαρη αρνητική στάση πάνω στην έννοια του Έθνους χρησιμοποιεί τον όρο «Εθνικό», βλέπουμε ότι η νοοτροπία του «Μεγάλου Αδελφού» επανέρχεται στις μέρες μας. Άγνωστο με κάποια κριτήρια, κάποιοι τύποι, με επικεφαλής τον γνωστό αντιεθνικιστή Κωστή Παπαϊωάννου (πρώην ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα ΔΗΜΑΡ, από τον Ιανουάριο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άγνωστο τι θα πράξει στο μέλλον) θα καθορίζουν τι είναι «ρατσιστικό» και τι όχι και ανάλογα με την δική τους υποκειμενική άποψη.

Και ό,τι δεν ταιριάζει με τα όσα θεωρούν αυτοί ως σωστά θα τιμωρούνται δεόντως, τόσο με χρηματικό πρόστιμο όσο και με ποινές φυλάκισης, με αυστηροποίηση μάλιστα των κυρώσεων. Όποιος είχε την… τύχη να διαβάσει το κείμενο «Η νέα μισαλλόδοξη εθνικοφροσύνη» του Παπαϊωάννου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της Τετάρτης  θα διαπιστώσει από το περιεχόμενό του ποια είναι επί της ουσίας η στόχευση αυτού του περιβόητου «Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας».

Μιας και οι ερμηνείες στην Ελλάδα γίνονται πολύ εύκολα «λάστιχο», αυτός ο τύπος και η παρέα του προφανώς θα χαρακτηρίζουν ως ρατσιστικό «έγκλημα» όχι κατακριτέες πράξεις αλλά άρθρα και ομιλίες τα οποία αυτοί θα θεωρούν ότι έχουν ποινικό περιεχόμενο. Όταν γράφει χαρακτηριστικά ότι «Η καταχρηστική επίκληση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας πλήττει εξίσου και την επιστημονική ελευθερία και τη μάχη κατά του ρατσισμού. Η επιστήμη απαντιέται μόνο με επιστήμη», υπερασπιζόμενος τον ανθέλληνα Φίλη, σημαίνει ότι θα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αντιμετωπίσεις απόψεων.

Τα όσα λένε οι Φίλης, Λιάκος, Ψαρράς, Κωστόπουλος και λοιποί εθνομηδενιστές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται «επιστημονικά». Αλλά ό,τι δεν είναι αρεστό σ΄όλους τους παραπάνω θα ποινικοποιείται άμεσα! Αυτό θα πει «δημοκρατία» και «ελεύθερη διακίνηση των Ιδεών»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimasteite-gia-poinikopoihsh-twn-idewn.-sta-skaria-h-sustash-ethnikou-sum#ixzz3u9wfFtCR

Exit mobile version