Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Ρωσική φρεγάτα άνοιξε πυρ κατά των τούρκων ανοιχτά της Λήμνου – Απούσα η Ελλάς!

 

Ακόμη ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο βόρειο Αιγαίο.

Στρατιωτικό θρίλερ ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία. Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες σημειώθηκε την Κυριακή στο Αιγαίο πέλαγος μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικό F-16, στα σύνορα Ρωσίας-Τουρκίας.

Οι Ρώσοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τους Τούρκους μέσω ασυρμάτου αλλά δεν πήραν απάντηση, δεν υπήρξε αντίδραση ούτε μετά τη ρίψη φωτοβολίδων, όταν όμως το τουρκικό σκάφος πλησίασε στα 600 μέτρα, το πλήρωμα του Smetlivy έριξε προειδοποιητικά πυρά.

Σύμφωνα με τη Μόσχα τουρκικό αλιευτικό πλοίο κινήθηκε κοντά σε ρωσικό πολεμικό ανοιχτά της Λήμνου και το ρωσικό πολεμικό προέβη σε προειδοποιητικές βολές εναντίον του τουρκικού το οποίο στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

«Στις 13 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ. από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, απέφυγε μια σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα για να προειδοποιήσει το αλιευτικό.

Η Ρωσία κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στη Μόσχα, να δώσει εξηγήσεις για το επεισόδιο στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thermo-epeisodio-to-aigaio-rwsikh-fregata-chrhsimopoihse-pura-enantion-tour#ixzz3uD7GwC00

Exit mobile version