Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με χρήση απαγορευμένων όπλων το Ισραήλ αντιμετωπίζει τους Παλαιστίνιους

Το λουτρό αίματος συνεχίζει να ρέει άφθονο στην Μέση Ανατολή. Ένας ακόμη Παλαιστίνιος, ηλικίας μόλις 19 ετών, δολοφονήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στις 7 Δεκεμβρίου. Ο Μαλίκ Ακράμ Σαχίν ήταν ο νεκρός Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συγκρούσεων στην Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι η σφαίρα που σφηνώθηκε στο κεφάλι του, σπάζοντας την δεξιά πλευρά του σε κομμάτια, ήταν σφαίρα «ντουμ – ντουμ», η οποία εκρήγνυται την στιγμή της πρόσκρουσης με τον στόχο. Εδώ και χρόνια, η χρήση του συγκεκριμένου πυρομαχικού έχει χαρακτηριστεί έγκλημα πολέμου, με βάση την συμφωνία της Χάγης. Βεβαίως, το αυτί του Ισραήλ δεν ιδρώνει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει χρήση απαγορευμένων όπλων στην Γάζα και την Δυτική Όχθη.

Εξάλλου, δεν είναι πολλά τα χρόνια που πέρασαν από τότε που ισραηλινά βομβαρδιστικά σφυροκόπησαν τις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην Γάζα με απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου, οι οποίες καίνε σε βάθος την σάρκα με την οποία έρχονται σε επαφή, οδηγώντας σε μαρτυρικό θάνατο τα θύματα τους. Εννοείται ότι κάτι τέτοιες παραβιάσεις διεθνών συνθηκών δεν έχουν καμία απολύτως σημασία για τους υποκριτές των ΗΠΑ και των κατά τόπους υποτακτικών τους, οι οποίοι θυμούνται την ύπαρξη των διεθνών συνθηκών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μόνο σε περιπτώσεις όπως του Σαντάμ Χουσείν, του Καντάφι και του Μιλόσεβιτς στο παρελθόν και του Άσαντ στο παρόν, όπου τα σχέδιά τους είτε δε εκτελούνται όπως θα ήθελαν ή βρίσκουν σθεναρά εμπόδια.

Ο νεκρός νέος ήταν μέλος του Λαϊκού Μετώπου και όπως προαναφέρθηκε δολοφονήθηκε κατά την διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο στρατόπεδο προσφύγων Αίντα στην Βηθλεέμ, με στόχο να συλλάβει μέλη της οργάνωσης. Η κηδεία του Σαχίν την επόμενη μέρα μετατράπηκε γρήγορα σε ογκώδη αντικατοχική διαδήλωση, ενώ μετά το τέλος της εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρούονταν για ώρες με τον ισραηλινό στρατό, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον δολοφονημένο συμπατριώτη τους. Παράλληλα, το ρατσιστικό απέναντι στους Παλαιστίνιους κράτος του Ισραήλ έχει βάλει στο στόχαστρο του τα μικρά παιδιά προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση. Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στην Χεβρώνα, ισραηλινοί στρατιώτες εκτόξευσαν δεκάδες δακρυγόνα σε σχολεία της περιοχής στέλνοντας δεκάδες παιδιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στην συνέχεια, εισέβαλαν στα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν παιδιά, συλλαμβάνοντας πολλά απ’ αυτά και κατηγορώντας τα ότι πετροβολούσαν ισραηλινούς στρατιώτες. Όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, τέτοιες ειδήσεις είτε θάβονται τελείως από τα συστημικά ΜΜΕ είτε παρουσιάζονται εντελώς αποσπασματικά και επιπόλαια, με σκοπό να αποπροσανατολιστεί από το αληθινό τους περιεχόμενο όποιος τις διαβάσει ή τις ακούσει.Την ίδια στιγμή που το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ καταπατά πολλαπλώς τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων, κάποιοι έχουν το θράσος να αναφέρονται στην δήθεν έξαρση του «αντισημιτισμού», η οποία μάλιστα περιλαμβάνει και την οποιαδήποτε κριτική στην βάναυση πολιτική του ισραηλινού κράτους!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-chrhsh-apagoreumenwn-oplwn-to-israhl-antimetwpizei-tous-palaistinious#ixzz3uNcEgzj8

Exit mobile version