Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο μνημονιακός υπουργός του Σαμαρά, Στουρνάρας, στηρίζει πλέον τον Τσίπρα!

Ο μνημονιακός υπουργός του Σαμαρά, Στουρνάρας, στηρίζει πλέον τον Τσίπρα!

Ήταν μόλις πριν από ένα έτος που ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση τότε, χαρακτήριζε τον Στουρνάρα ως άνθρωπο των τραπεζιτών, της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στην κυβέρνηση, έχει μετατραπεί σε «παράγων αληθείας». Για του λόγου το αληθές, ο Βούτσης επικαλέστηκε την «θετική αποτίμηση» της ΤτΕ για να απαντήσει σε ερωτήσεις που έγιναν στην βουλή. Προχωρώντας, μάλιστα, περισσότερο την…ανάλυσή του, ο Βούτσης είπε, αναφερόμενος στον Στουρνάρα, ότι «γλιτώνει και 16 δισεκατομμύρια περίπου από τα χρέη σε σχέση με την δανειακή σύμβαση. Και αυτό είναι σημαντικό».

Το ότι το δημόσιο έχασε όλα τα λεφτά που είχε βάλει στις τράπεζες με την προηγούμενη ανακεφαλαίωση δεν έχει για τον Βούτση καμία σημασία! Ο ίδιος ο Στουρνάρας φρόντισε με τα λεγόμενά του να δείξει πόσο στηρίζει (και) τη νυν κυβέρνηση. Παραδίδοντας στον Βούτση το στικάκι με την Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική του 2015 είπε ότι «Η έκθεση αυτή, σαφώς, έχει μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον, αφού αναλύει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία». Για να συμπληρώσει στην συνέχεια ότι «Βέβαια, έχει και τις προϋποθέσεις για να ευοδωθεί αυτή η αισιοδοξία, η βασικότερη από τις οποίες είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα κλίμα πολιτικής σταθερότητας, η κυβέρνηση να συνεχίσει τις ομαλές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και να υλοποιήσει στην Βουλή την συμφωνία. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί σήμερα στην Ευρώπη, όλες οι χώρες απολαμβάνουν μια πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική και πρέπει και εμείς, προς όφελος του ελληνικού λαού, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις χαλαρές συνθήκες νομισματικής πολιτικής που επικρατούν σήμερα στην Ευρώπη».

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος είχε μιλήσει και πέρυσι, τέτοια εποχή,  αλλά τότε οι Συριζαίοι, με επικεφαλής τον ίδιο τον Τσίπρα, σκαρφάλωναν στα κάγκελα και απαιτούσαν την αποπομπή του Στουρνάρα, διότι μιλώντας για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας αβαντάριζε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, οι οποίοι προσπαθούσαν εκείνη την περίοδο να μαζέψουν τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να εκλέξουν ΠτΔ και να αποφύγουν τις εκλογές (τις οποίες δεν γλύτωσαν τελικά).

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον ακούει με ικανοποίηση να σιγοντάρει την νυν κυβέρνηση, δίχως να αισχύνεται στο ελάχιστο. Δείχνουν, έτσι, ότι η εξουσία και η διατήρηση σ’ αυτή είναι το μόνο που ενδιαφέρει τα πολιτικά λιγούρια του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meta-thn-kubernhsh-samara-o-stournaras-sthrizei-ki-auth-tou-tsipra#ixzz3uNf3VXuw

Exit mobile version