Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Α. Γρέγος: Απαιτούμε την επιστροφή των πολιτιστικών μνημείων της Πατρίδας μας

YouTube Poster

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για επιστροφή πολιτιστικών αγαθών.

Ο Συναγωνιστής, αρχικά, μίλησε για τις πολλαπλές βεβηλώσεις που δέχονται τα μνημεία του πολιτισμού μας σε όλη την Χώρα και ιδιαιτέρως τα θρησκευτικά μας σύμβολα. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος τόσα χρόνια δεν έχουν διεκδικήσει σθεναρά τα χιλιάδες μνημεία που έχουν κλαπεί με αποτέλεσμα να βρίσκονται προς εκμετάλλευση στα χέρια ξένων. Οι περισσότερες προσωπικές συλλογές στο εξωτερικό είναι γεμάτες από ελληνικά κειμήλια, κυρίως από βυζαντινές και πρωτοχριστιανικές εικόνες από τα ελληνικά μοναστήρια.

Πολλά από τα άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου είναι προσχηματικά, καθώς αναφέρονται στις αρχαιότητες που εκλάπησαν μετά το 1993, δίνοντας άφεση αμαρτιών σε αυτούς που ενήργησαν παράνομα πριν το προαναφερθέν έτος.

Ο Συναγωνιστής επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα μέσω της δικαστικής οδού και αυτό είναι εθνική υποχρέωση. Πάνω σε αυτά τα μνημεία στηρίχτηκε ο πολιτισμός των Ευρωπαίων που τώρα καταδυναστεύουν την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/a.-gregos-apaitoume-thn-epistrofh-twn-politistikwn-mnhmeiwn-ths-patridas-ma#ixzz3uUu95g6I

Exit mobile version