Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΚΚΕ και ο “Κουτσούμπας” του Καζακστάν

Το ΚΚΕ και ο “Κουτσούμπας” του Καζακστάν

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Καζακστάν έκαναν οι κουκουέδες –στα πλαίσια της… διεθνιστικής αλληλεγγύης- «καταδικάζοντας τις αντικομμουνιστικές διώξεις στη χώρα και τα μέτρα χτυπήματος του εργατικού κινήματος, απαιτώντας την άμεση ανάκλησή τους» και κραυγάζοντας «κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές».

Ποιος όμως κυβερνά το Καζακστάν και σηκώνει τα χέρια στους κομμουνιστές, θέτοντας σε απαγόρευση το Κ.Κ. Καζακστάν, με την κατηγορία της «υποκίνησης του κοινωνικού μίσους»; Γιατί δε λένε κουβέντα για δαύτον οι… διαμαρτυρόμενοι κουκουέδες; Μήπως γιατί κάτι θέλουν να κρύψουν;

Πρόκειται για τον Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή της χώρας μετά την πτώση του κομμουνισμού, αλλά πολύ πριν απ’ αυτήν. Και πιο συγκεκριμένα, έκανε… ντεμπούτο το 1984 αναλαμβάνοντας πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών της Σ.Σ.Δ. του Καζακστάν (ήτοι της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Καζακστάν) και στις 22 Ιουνίου 1989 έγινε πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Καζακστάν (κάτι σαν τον… Κουτσούμπα, ας πούμε…).

Στις 22 Φεβρουαρίου του 1990 έγινε πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ από τις 22 Φεβρουαρίου ως τις 24 Απριλίου του 1990, οπότε και εξελέγη πρόεδρος του Καζακστάν από το Ανώτατο Σοβιέτ. Μετά την αυτό-κατάρρευση του μπολσεβικισμού, συνέχισε να είναι πρόεδρος της χώρας, κερδίζοντας τις «εκλογές» -στις οποίες είναι ο… μόνος υποψήφιος- με ποσοστά που κυμαίνονται από 91% έως και 97,7%.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-kke-kai-o-koutsoumpas-tou-kazakstan#ixzz3uVpIjNrU

Exit mobile version