Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μπουτάρης στηρίζει την «επίθεση» της Αριστεράς στον καστανά – Καμία αναφορά για το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο στην Θεσσαλονίκη

Ο Μπουτάρης στηρίζει την «επίθεση» της Αριστεράς στον καστανά - Καμία αναφορά για το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο στην Θεσσαλονίκη

Μετά το πρώτο σοκ και τη βουβαμάρα, που προκάλεσε το, γνωστό στο πανελλήνιο πλέον, επεισόδιο με τον καστανά της Θεσσαλονίκης, οι υπόλογοι της αθλιότητας αναθάρρησαν και αποφάσισαν να «διαχειριστούν» επικοινωνιακά το θέμα, επιχειρώντας να αντιστρέψουν τις αλγεινές εντυπώσεις, προτάσσοντας φυσικά τη «νομιμότητα».

Πρώτος και καλύτερος, ο καθ’ ύλην αρμόδιος, υπεύθυνος και υπόλογος, για το στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο στην πόλη, δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιώντας το γνωστό απαξιωτικό μεγαλοαστικό υφάκι του, αναφέρθηκε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου στο φουκαρά βιοπαλαιστή, λέγοντας χαρακτηριστικά «Τον ξέρετε όλοι ποιος είναι. Λιποθύμησε δήθεν από την ταραχή του στον έλεγχο. Είναι καθ΄έξιν παράνομος, όπως οι ναρκομανείς. Έχει έρθει και εδώ στο δημοτικό συμβούλιο και έχει λιποθυμήσει. Πρέπει να πιάσει δουλειά στο Κρατικό Θέατρο».

Στη συνέχεια ο Μπουτάρης υπεραμύνθηκε της στάσης των αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι «εκείνη τη μέρα γινόταν συστηματικός έλεγχος σε όλους τους πλανόδιους». Κατ’ αρχήν θα πρέπει να του πει κάποιος, ότι οι τελευταίοι στους οποίους μπορούν να αποδοθούν ευθύνες, είναι οι αστυνομικοί. Αν και το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, κανείς δεν τους κατηγόρησε και μάλλον περιττεύει η «στήριξη» Μπουτάρη, η οποία σαφώς και είναι εκ του πονηρού. Είναι βέβαιο ότι δεν τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τους αστυνομικούς και αυτή η αναφορά έχει να κάνει με τον ψευδέστατο ισχυρισμό του ότι «εκείνη τη μέρα γινόταν συστηματικός έλεγχος σε όλους τους πλανόδιους».

Μια καθημερινή βόλτα στο κέντρο της πόλης είναι αρκετή για να συναντήσει κανείς εκατοντάδες παραβάτες, και μάλιστα πολύ σοβαρότερους από τον καστανά, αφού πωλούνται ανενόχλητα, από λαθραία τσιγάρα μέχρι είδη ένδυσης και αξεσουάρ, απλωμένα μπροστά στις εισόδους των νομίμων καταστημάτων. Οι παράνομοι πωλητές αυτών των προϊόντων, εκτός του ότι δεν διαθέτουν κανενός είδους άδεια, διαπράττουν και το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Αν θα έπρεπε να κατηγορηθούν για κάτι οι αστυνομικοί, είναι η προκλητική ανεκτικότητα απέναντι σε αυτόφωρα και αυτεπάγγελτα αδικήματα, όπως η διακίνηση λαθραίων. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι, ο αστυνομικός που θα τολμήσει να συλλάβει κάποιον από αυτούς, θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πλήθος «αλληλέγγυων», μεταξύ αυτών και το δήμαρχο, οι οποίοι θα τον κατηγορούν ως φασίστα και ρατσιστή, ενώ θα πρέπει να θεωρείται περίπου ως βέβαιη, τουλάχιστον η πειθαρχική του δίωξη.

Ο δημόσιος χαρακτηρισμός ενός καστανά, που δεν διαθέτει την κατάλληλη άδεια, ως «καθ΄έξιν παράνομος, όπως οι ναρκομανείς» και «θεατρίνος, κατάλληλος για το Κρατικό Θέατρο» από το στόμα του δημάρχου, εκτός από κατάπτυστος και προσβλητικός, είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, με την οποία θα άξιζε ν’ ασχοληθεί ο εισαγγελέας, στα πλαίσια του νέου αντιρατσιστικού νόμου. Να θυμίσουμε στον Μπουτάρη ότι ο καστανάς, όσο παραβάτης και να είναι ούτε λαθρεμπόριο κάνει ούτε αθέμιτο ανταγωνισμό ασκεί σε νόμιμους καταστηματάρχες, όπως κάνουν οι κάθε είδους «ευπαθείς» προστατευόμενοί του. 

xathess.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mpoutarhs-sthrizei-epithesh-ths-aristeras-ston-kastana-kamia-anafora-gia#ixzz3ubP8g9e7

Exit mobile version