Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακούει το ΥΠΕΞ; Ο Άγγλος Πρέσβης σε συναντήσεις στη Θράκη με τουρκόφρονες!

Ακούει το ΥΠΕΞ; Ο Άγγλος Πρέσβης σε συναντήσεις στη Θράκη με τουρκόφρονες!

Την πλήρη εφαρμογή της παροιμίας «άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς» είδαμε με τον Άγγλο Πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του αμερικανού ομόλογού του. Συγκεκριμένα σας παραθέτουμε το δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας:

«Ο Τζον Κίττμερ-πρεσβευτής της Αγγλίας στην Αθήνα επισκέφτηκε την δυτική Θράκη και είχε συναντήσεις.

Ο Κίττμερ στις 15 και 16 έκανε επισκέψεις σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη. Ο Κίττμερ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του από την πλευρά της μειονότητας, επισκέφτηκε τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας και την εφημερίδα Τρακιανίν Σεσί.

Ο πρέσβης Κίττμερ επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και ενημερώθηκε σχετικά με την οικονομία της περιοχής. Ακολούθως επισκέφτηκε τον δήμο Κομοτηνής και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη.

Ο πρέσβης της Αγγλίας στην Αθήνα Τζον Κίττμερ στις 15/12 επισκέφτηκε τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD). Στην σχετική με το θέμα ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται πως ¨Κατά την επίσκεψη που διήρκεσε περίπου μια ώρα, περιγράφηκαν στον πρέσβη τα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης¨.

Ο πρέσβης Κίττμερ στις 16/12 συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Τρακιανίν Σεσί Αμντουλχαλίλ Ντεντέ και με εργαζόμενους της εφημερίδας. Στην ανακοίνωση της  εφημερίδας αναφέρεται : ¨Ομάδα της εφημερίδας μας είχε γεύμα με τον πρέσβη Κίττμερ. Κατά το διάρκειας του γεύματος εργασίας που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, τέθηκαν τα βασικά θέματα της τουρκομουσουλμανικής μειονότητας δυτικής Θράκης¨.»

Δεν είναι σαφές από που αντλεί το δικαίωμα ο πρέσβης μιας ξένης δυνάμεως να συναντιέται με εξωθεσμικούς παράγοντες που αποσκοπούν στην διάσπαση και στην αποσταθεροποίηση της χώρας. Προφανώς πρόκειται περί θράσους, το οποίο και πρέπει να κόψει το ΥΠΕΞ κάνοντας έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αγγλία και προβαίνοντας στην άμεση απέλαση του πρέσβη, ο οποίος υπερέβη τα εσκαμμένα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akouei-to-upej-o-agglos-presbhs-se-sunanthseis-sth-thrakh-me-tourkofrones#ixzz3uzSqJdj4

Exit mobile version