Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι συνταξιούχοι στο απόσπασμα: Έρχονται μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας – Ο Τσίπρας έβαλε «κόκκινη γραμμή» στο υπουργικό συμβούλιο

Οι συνταξιούχοι στο απόσπασμα: Έρχονται μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας – Ο Τσίπρας έβαλε «κόκκινη γραμμή» στο υπουργικό συμβούλιο

Το πρόγραμμα της κυβερνήσεως για το α’ εξάμηνο του 2016 παρουσίασε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου και των τηλεοπτικών φακών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα πρόγραμμα 11 σημείων, το οποίο μπορεί να συνοψιστεί στη φοβία του για πτώση της κυβερνήσεως, αλλά και το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι είναι τα επόμενα θύματα στη μνημονιακή λίστα.

Ξεπερνώντας, αφού δεν είναι στο χέρι του, τις «διαβεβαιώσεις» Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, μπορούμε να δούμε ότι οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού περιορίστηκαν στην δέσμευσή του για εκτέλεση των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα, τα 11 σημεία που ονομάτισε ο πρωθυπουργός ήταν τα εξής:

  1. Εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί για τις τηλεοπτικές άδειες. «Τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
  2. Νέος αναπτυξιακός νόμος για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας
  3. Νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης
  4. Ψήφιση ρυθμίσεων για την κάρτα ανασφάλιστων και μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας.
  5. Νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις
  6. Νομοσχέδιο για την αλλαγή των όρων χρηματοδότησης της έρευνας
  7. Κατάθεση νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την παραγωγικότητα των ιδιωτικών και δημόσιων έργων.
  8. Κατάθεση νομοσχεδίου για την αναθεώρηση των δημοσίων συμβάσεων.
  9. Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων
  10. Έκδοση ΚΥΑ μέχρι το Φεβρουάριο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων
  11. Νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής. «Θα είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους απέκρυψαν έσοδα που είχαν μεταβιβάσει σε τράπεζες του εξωτερικού

Όσον αφορά τα λοιπά σημεία των εξαγγελιών εμείς απλώς να θυμίσουμε πόσες φορές τα λεγόμενα του πρωθυπουργού έχουν μείνει λόγια και πόσες άλλες φορές έχει κάνει «κωλοτούμπα». Οπότε τα περί «παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας» είναι στα πλαίσια του πολιτικού ξύλινου λόγου και μπορούν να ερμηνευτούν όπως ο καθείς νομίζει, ενώ τα περί «τηλεοπτικών αδειών» έχουν ήδη μείνει στην αναμονή για 2 κοινοβουλευτικές περιόδους, οπότε δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Στο θέμα του ασφαλιστικού, όμως, ο Τσίπρας ήταν συγκεκριμένος. Έθεσε «κόκκινη γραμμή» στις κύριες συντάξεις και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν η κυβέρνηση Τσίπρα θέτει «κόκκινες γραμμές». Στην αρχή του έτους αναμένεται να κατατεθεί το ασφαλιστικό και εκεί οι συνταξιούχοι θα δουν τρομερές μειώσεις συντάξεων για 12η φορά, ενώ θα αυξηθούν και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Έκλεισε μάλιστα με την εξής φράση: «Θα φάμε λίγους παραπάνω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές για την κυβέρνηση».

Και οι συνταξιούχοι; Ας φάνε γεμιστά που θα έλεγε και η Φωτίου – Αντουανέτα

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-suntajiouchoi-sto-apospasma-erchontai-meiwseis-suntajewn-kai-aujhseis-or#ixzz3v9kjZL5K

Exit mobile version