Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέρκελ στο συνέδριο του κόμματός της: Επιβάλλουμε τις γερμανικές θέσεις, κάνουμε ό,τι θέλουμε τον Τσίπρα

Μέρκελ στο συνέδριο του κόμματός της: Επιβάλλουμε τις γερμανικές θέσεις, κάνουμε ό,τι θέλουμε τον Τσίπρα

Στο συνέδριο του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που έγινε πρόσφατα, η Άνγκελα Μέρκελ φάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι απόλυτα κυρίαρχη. Οι σύνεδροι την χειροκροτούσαν όρθιοι επί 9(!) ολόκληρα λεπτά, θυμίζοντας τις θλιβερές εποχές του «πατερούλη» Στάλιν όπου κανείς από τους «παλαμάκηδες» δεν τολμούσε να σταματήσει πρώτος το χειροκρότημα, ενώ το σχέδιο απόφασης που πρότεινε υπερψηφίστηκε από 976 σε σύνολο 1.000 συνέδρων.

Εκεί, αισθάνθηκε την ανάγκη να προσφέρει στήριξη στον Σόιμπλε, τον υπουργό της των Οικονομικών, ο οποίος από κάποιες πλευρές παρουσιάστηκε σαν ο άνθρωπος που το περασμένο καλοκαίρι έθεσε σε κίνδυνο την Ευρωζώνη, προωθώντας το Grexit: «Ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε συμμετείχε σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση της ελληνικής κρίσης, αλλά και στην επιβολή των γερμανικών θέσεων». Για την Μέρκελ άλλη ήταν η πηγή του κινδύνου: «Απίθανες παλινωδίες από την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έθεσαν σε κίνδυνο την ευρωζώνη».

Κι αυτά που έλεγε και συνεχίζει να λέει ο Τσίπρας; Ότι δηλαδή ο Σόιμπλε είχε (και εξακολουθεί να έχει) ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προκειμένου να επιτύχει την γερμανοποίησή της; Ότι αυτό το σχέδιο δεν το συμμερίστηκε ποτέ η Μέρκελ; Ότι με την βοήθεια του Ολάντ τελικά το σχέδιο του Σόιμπλε ναυάγησε; Όλα αυτά αποτελούν μέρος της πολιτικής παραμυθολογίας του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Γιατί δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να λένε και ότι ηττήθηκε ο Σόιμπλε και ότι αυτοί υπέγραψαν την συμφωνία στις 12-13 Ιουλίου εκβιαζόμενοι και αντιμετωπίζοντας ένα πραξικόπημα. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο.

Το Grexit αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί το άλλοθι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το επικαλέστηκε το καλοκαίρι, για να περάσει το τρίτο Μνημόνιο, το επικαλείται ακόμα και τώρα ως κίνδυνο, κάθε φορά που πρέπει να στριμώξει το κοινοβουλευτικό της μαντρί για να ψηφίσει ένα πακέτο μνημονιακών προαπαιτούμενων. Το περασμένο καλοκαίρι το Grexit χρησιμοποιήθηκε από τον Σόιμπλε σαν διαπραγματευτικό εργαλείο. Σαν μοχλός πίεσης πάνω στην πανικόβλητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για να επιβάλει τις γερμανικές θέσεις, όπως παραδέχθηκε στην ομιλία της η Μέρκελ, και όχι επειδή αποτελούσε στρατηγική της Γερμανίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/merkel-sto-sunedrio-tou-kommatos-ths-epiballoume-tis-germanikes-theseis-kan#ixzz3v9qpJkBY

Exit mobile version