Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι χθεσινοί υμνητές του Τσαουσέσκου και της Βορείου Κορέας υβρίζουν σήμερα την Χρυσή Αυγή

Οι χθεσινοί υμνητές του Τσαουσέσκου και της Βορείου Κορέας υβρίζουν σήμερα την Χρυσή Αυγή

Τέτοιες ημέρες πριν  από 26 χρόνια ο Ρουμανικός λαός εξεγείρονταν εναντίον  της κομμουνιστικής τυραννίας του Νκολάε Τσαουσέσκου. Ενθυμούμενοι αυτή την εξέγερση παραθέτουμε ένα απόσπασμα από άρθρο του συστημικού δημοσιογράφου Ηλία Κανέλλη στα «Νέα»: «Ποιος θυμάται άραγε σήμερα ότι ο Τσαουσέσκου είχε ιδιαίτερες σχέσεις με το ΚΚΕ εσωτερικού; Κι όμως. Από το 1975-76, η Ρουμανία έδινε φοιτητικές υποτροφίες με σύσταση του κόμματος της ελληνικής δημοκρατικής Αριστεράς ενώ, μεταξύ άλλων, έστελνε χαρτί για το τύπωμα της εφημερίδας του, της «Αυγής».Σχεδόν κανείς δεν είχε αντιδράσει – ει μη μόνον ο Κώστας Ζουράρις (ακριβώς!), που παραιτήθηκε από την ΚΕ,  και κάποιοι φοιτητές που απομυθοποίησαν στην πράξη το δήθεν κομμουνιστικό όραμα.

Από την ιστορική ηγεσία του κόμματος θυμάμαι τον Λεωνίδα Κύρκο να κάνει αυτοκριτική για την επιλογή του κόμματος. Από τον ευρύτερο χώρο, πιο οξύς στην αυτοκριτική του ήταν ο Άγγελος Ελεφάντης. Αργότερα , πάντως, στις αρχές του 1990, το ΚΚΕ εσωτερικού ΑΑ (οι «Μπανιάδες») διατηρούσε σχέση με τη Βόρεια Κορέα, μάλιστα μεγάλη αντιπροσωπεία του κόμματος που είχε σύνθημα τον «σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία» είχε επισκεφτεί τη χώρα».

Και όμως, οι σημερινοί πολιτικοί επίγονοι του ΚΚΕ εσωτερικού, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, την ΔΗΜΑΡ και αλλού , όλοι αυτοί δηλαδή που είχαν επαφές, προσβάσεις, εύνοιες και χρηματοδότηση από το αιμοσταγές και λαομίσητο κομμουνιστικό καθεστώς του Τσαουσέσκου, έχουν το απύθμενο θράσος να κατηγορούν ως «εγκληματική οργάνωση» και «φορέα ολοκληρωτικών και απάνθρωπων θεωριών» την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Φαίνεται μάλιστα, σύμφωνα με το όσα γράφει και ο Κανέλλης, ότι αφού κόπηκε η παντός είδους εύνοια από τη Ρουμανία (μιας και ο Τσαουσέσκου πλήρωσε για τα εγκλήματα του και το καθεστώς κατέρρευσε), τα «συντρόφια» του ΚΚΕ εσωτερικού- Ανανεωτική Αριστερά βρήκαν νέο ιδεολογικό και πολιτικό αποκούμπι στο… λαοφιλές καθεστώς της Βορείου Κορέας. Και όμως, επαναλαμβάνουμε, όλοι αυτοί  οι υμνητές και συμπαραστάτες εγκληματικών καθεστώτων έχουν το θράσος και την αναίδεια να χαρακτηρίζουν με βαριές εκφράσεις την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-chthesinoi-umnhtes-tou-tsaouseskou-kai-ths-boreiou-koreas-ubrizoun-shmer#ixzz3vG3KbLIw

Exit mobile version